Gecen Gündüzüm Olsa

"Hasret, dediler, kalbimizde yaşar... Hiçbir kalpte bunca hasrete yetecek kadar yer olamazdı..."
Max huzurevindeki, unutma hastalığından muzdarip büyükbabasına duyduğu hasrete dayanamaz hale geliyor. Çünkü başkalarının aksine Max, bahar kokusunda onunla tatlı elmalar toplayıp kucağında huzurla dinlenmenin güzelliğini iyi biliyor.
Sonra, kafasının üstünde hafifçe dolaşan ağır ve müşfik ellerinin eşlik ettiği derin bir mırıltı şeklindeki o şarkıyı da hatırlıyor.
Hayır, Max dışında kimse dede ve torunu arasındaki sevginin onarıcı gücünden haberdar değil.
Beklenmedik bir anda, her şeyi unutup sil baştan yapmaya meyilli yaşlı adamın biricik ilacı ise, torununun üç-dört dakikalık sessiz ve sevgi dolu sarılışı.
Kâinatın en güzel armağanı sevgi...
Dört bir tarafından kuşatıyor dede ve torununu. Aralarındaki sevginin gücüyle her defasında yeniden ve yeniden hayata döndürüyor.
Max'in bunu başarabilmesi için dedesiyle baş başa bir güne ve o gün için de maceralı ve son derece çılgın bir huzurevi kaçış planına ihtiyacı var. Sadece bu...bu kadarcık.
Tatlı anıları canlandırıp, bir parça sevgi almaya doğru bir yolculuk. Bütün ihtiyaçları olan bu.
Max,  huzurevinin içeriden kilitlenen kapısının şifresini öğrenip planını uygulamaya geçirdiğinde, her zaman her şeyi en doğru şekilde yapmak üzere programlanmış yetişkinlerin onu anlamayacağını biliyor olmalıydı.
Duvarları yıkmaya, cesur alternatifler aramaya ve biraz nefes almak için azıcık duralamaya cesareti olmayan yetişkinlerin kuralları Max'e göre değil...
Yetişkinlerin hayatı biraz yavaşlayıp kulak vermeye, birkaç dakika sessizce ve sevgiyle  sarılmaya uygun değil... Çogunlukla...
Kiralık Canavar, Farklı, Rico ve Oskr serisi kitapların yazarı Alman Andreas Steinhöfel'in "Gecen Gündüzüm Olsa" adıyla dilimize kazandırılan son kitabı bilhassa konusu itibariyle çok ilgimi çekti.
Dilin tasvirle bezeli yapısına rağmen bir solukta okunuveren kitaba Nele Palmtag'ın sıcacık ve cömert resimlemesi eşlik ediyor.
Hassas filtreler için iç sayfa fotoğraflarını gözden geçirmenizi öneririm.

Gecen Gündüzüm Olsa
Yazan, Andreas Steinhöfel
Resimleyen, Nele Palmtag
Çeviren, Olcay Mağden Ünal
72 sh. 
8+ ve büyümeye direnclilere!


















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement