Çoluk Çocuk, Aile Boyu Filmler Seçkisi




1.Zarafa: Afrika ve Fransa arasında on yaşındaki bir çocuk ve bir zürafanın yolculuğunu anlatan eğlenceli, duygusal ve bir miktar hüzünlü  olağanüstü animasyon. İki farklı kültürün öğelerini barındıran, yer yer sadece çizgileriyle bile eleştirel olabilen yapım aile boyu keyifle tekrar ve tekrar izlenesi. Kölelik, modern değer yargıları gibi yetişkin dünyası meselelerinin hüznü 6 yaştan küçük bir çocuğa ağır gelebilir. Aile eşliğinde izlemeli. Filmde müslüman bir karakterin reenkarnasyon inancına işareten ölüm sonrası ve ahiret inancı konusunda soruları beraberinde getirebilecek filmi izlemeyi, konunun açılışını yaptıktan sonraya ertelemek isteyebilirsiniz ;)


2.Totoro: Komşum Totoro. Hemen hemen her yaş çocukla izlenebilecek harika bir masal :) 
hemen hemen..çünkü cocuktan çocuga fark var. Annenin hastalığı,cocukların anneden uzak kalışları ardindan o harikulade uçan araçla yolculukları, bahçelerindeki çalılık tünelinden Totoro'ya giden yol..harikaydı. Ancak hastalık vs kısmını bilhassa belirtiyorum ki fazlaca hassas bir çocukla izlenecekse dikkate alınsın. 3+ yaşla.


3.Eve Uçuş: (Fly Away Home) Aile boyu izlenecek güzel bir film daha. Bir kaz sürüsüne klavuzluk eden küçük  bir kız. Harikulade bir doğal yaşam şöleni. Miniminnacık kazların yumurtalarından çıkmaları ve uçup göcmelerine kadar tüm engellere rağmen, olağanüstü bir kararlılıkla mücadele eden bir minik kaz anne. Uçmakta mahir ve destekçi, ideal bir baba :) 4+ yaşla izlenebilir.


4.Spirit: Özgür ruhlu bir mustang. Kızılderililer gibi o da beyaz adamlar tarafından "ehlileştirilmek"isteniyor. Harikulade bir isyanın, asil bir vahşi atın özgürlük mücadelesinin heyececan dolu öyküsü. Her yaştan çocukla izlenebilir ancak fazla hassas ve duygusal miniklerin atlara uygulanan şiddeti, atların ölümlerini sindirmesi güç olacağından ebeveyn eşliği olmadan 7 yaş altı tarafından izlenmesi uygun olmayabilir.


5.Horton: Harikulade bir Dr.Seuss filmi.  Horton yaşama saygılı, tüm algıları açık, sevgi dolu bir küçük çocuk gibi..masum, merhametli ve duyarlı..üstelik bir kahraman! O kadar iyi bir dinleyici ki evrenin en küçük kasabasında, bir toz zerreciğindeki yaşamı duyuyor. Yeişkinleri de çocukları da sevgiyle kucaklayıp sarsan, inanca, yaşama ve özdeğere dair bir animasyon. 3+ile izlenebilir.


6.Lorax: "İnsanlar plastik şişe içinde gördükleri her şeyi alırlar" diyor Dr. Seuss Lorax'la. Cevreci, sanayilesme karsiti, tabiat sevdalisi küçükler ve biz sanayinin gider borularina sıkışanlar için harikulade bir animasyon. 4+ yaşla izlenebilir


7.Kahraman Miçolar: 4+ yaşla, aile boyu.  Nuhun Gemisi hikayesi zemininde, evrim teorisine ince göndermeleri de olan kaliteli bir animasyon. Hz. Nuh'un gemisi metaforunun ele alınışıyla beraber küçük kusurları olsa da çok lezzetli bir animasyon. Biriciklik, her yaradilmisin yaradilis hikmetine ve guzelligine dair mesajini cok sevdik. 


8.İyi Bir Dinozor: Muadillerine nisbetle şiddet oranı düsük olsa da bir miktar aksiyon ve dokunaklı bir ölüm içeriyor. Bununla beraber mücadele, yaşama azmi, aile, dayanışma ve vahşi yaşama dair güzel bir hikayesi var filmin. Olumlu etkisinin olası olumsuz etkiden fazla olacağını düşünerek kaliteli ve son derece eğlenceli bu animasyonu öneriyorum. 6+ yaşla izlemek daha iyi olacaktır.


9.E.T.: Çocukluğumuzun büyülü, fantastik uzaylı filmi. Çocukluğumuzun neredeyse tek uzaylısı, ( Alf ve Uzaylı Zekiye'yi saymazsak) günümüz yapımlarından çok daha masum ve eğlenceli. Şimdi tekrar çocuk olup, kanepedeki çocuğun yanında E.T. izleme zamanı :) 4+ yaşla.


10.Azur ve Asmar: Türkçe dublaja Arapça ve İngilizce olmak üzere iki dilin eşlik ettiği, sıradışı üslubuyla peri masalı gibi bir animasyon Azur ve Asmar. Karakterleri kendi dilleriyle dinleyip birbirlerini anlama çabalarına ortak olan küçük izleyiciler için farklılıklara karşı uyandırdığı merak ve aşinalık açısından da sıradışı bir yerde. Doğu ve batı kültürünü sembolize eden ve birlikte büyüyen iki küçük çocuğun yıllar sonra onları ayıran yolları birleştirme çabasının insanların kardeşliğine yaptığı vurguyla çok naif ve anlamlı. Bir animasyondan beklediğiniz aksiyon yada bol kahkahalı zamansa, Azur ve Asmar doğru film değil. Zira çocuklarla izlenebilecek  keyifli ve olağanüstü bir animasyon olsa da bundan çok daha fazla ve derin. 6+ yaşla izlenebilir.


11.Rimolarla Zimolar: Muppet Show tadında, Türkiye'nin ilk kukla animasyonu, Rimolarla Zimolar. Aşk ve evlilik temasında bolca muzırlık içerse de eğer bununla bir derdiniz yoksa eğlenceli bir aile boyu sinema keyfi vaadediyor. Ne üzerine kavgalı olduklarını kendileri bile bilmeyen iki düşman mahallenin yıllar boyu kavuşamamış huysuz ihtiyar çiftinin çevresinde neşeli maceralara tanık olacağınız animasyonun sonu mutlu bitiyor. Ama uyarmalıyım ki mahremiyet ve aşk konularında erken sorularla boğuşmak istemiyorsanız yanlış seçim olacaktır. 6+, aile eşliğinde.


12.Pıtırcık (Le petit Nicholas): Rene Goscinny'nin aynı adlı çocuk kitapları serisinden sinemaya uyarlanan ve Pıtırcık severler için bir hayal kırıklığı olmamayı başaran film. 6 yaş ve üzeri her çocukla (tamamen göreceli olarak 6 yaş altıyla da) okunabilecek serinin filmi de aileyle birlikte keyifle izleneceklerden.


13.My Lucky Elephant (Şanslı Fil): Fillerin sokaklarda dolaştığı bir şehirde bir fille küçük bir çocuğun arkadaşlığı. Olağanüstü yeteneği farkedilen ancak "eğitilemeyen", tornadan geçirilemeyen, özel ve özgün dili hak ettiği değeri görmeyen sanatçı bir filin nezdinde okullu kafaların ince eleştirisi saklı. Eğlenceli ve duygusal filmin sinema dili son derece sade olmasına rağmen etkileyici. Hayvanlara eziyet ve ehlileştirme çabalarının neticesinde yine bir hassas kalpler uyarısı iliştirerek 4+ her çocuğun ailesinin eşliğinde izleyebileceğini düşünüyorum.


14.Wall-e: 700 yıl boyunca bir gezegende yanlız başına programlandığı görevi yapan bir robotun her nasılsa aşık olabildiği, sevimli mi sevimli bir animasyon wall-e. Ama elbette bu kadar değil. Kocaman gözleri ve neredeyse sıfır diyalogla; korkan, sevinen, heyecanlanan wall-e, belki de tüm zamanların en sevilesi animasyon karakteri. Bir distopyanın bu kadar güzel aktarılabileceğini kim düşünürdü ki o devasa teneke yığınlardan sonra? Aile boyu film saati için mükemmel* bir seçim olacak filmi 4+ yaşla birlikte izleyebilirsiniz. *Aşk temasını dikkate alın ;)


15. Küçük Prens: Antoine de Saint Exupery'nin aynı adlı benzersiz eserinden sinemaya animasyon olarak uyarlanan yapım. Fransız ve Dünya edebiyatının bir başyapıtı olan eser kuşkusuz bir çocuk edebiyatı ürününden çok daha fazlası. İyi bir çocuk kitabı yetişkinler tarafından da keyifle okunandır. Ama Küçük Prens, çocuk ve yetişkin ayırmadan tüm gezegenlerin yeniden ve büyülü keşfini barındırıyor. Hiçbir yetişkin kitapkurdu yoktur ki ömründe bir kere Küçük Prens'i okumamış ve baş tacı etmemiş olsun. Film mi? Belki kitabın sadece bir cüzü.. o kadar. Ancak kesinlikle bir hayal kırıklığı olmadı bizim için. 5+ yaşla keyifle izlenebilir fakat bir parça hüzün ve bol miktarda felsefe içerdiğini unutmayın.


16. Zootopia: Evrim geçirmiş hayvanların insanlar gibi yaşadığı bir mizansende tembel hayvanların devlet memuru olduğu, hem küçüklere hem büyüklere kahkaha vaadeden bir animasyon. Yetişkin dünyasının önyargıları, egemen güç savaşları, türler/ ırklar ve temel iyilik kötülük kıstaslarının yanıltıcılığıyla ilgili çocuk dünyasından, harikulade eğlenceli bu animasyonun elbette bir takım kusurları da var. Mesela evrim öncesi vahşi formlarına dönen hayvanların ürkütücü tehidtleri ve ölüm mesajları çocuklu bir aileyi film seçimi yaparken düşündürebilir. Ya da alavere dalavereci, hırsız ve üçkağıtçı karakterle, küçük polis memurunun mücadelesinde meşrulaşan yalan da rahatsız edebilir. Öte taraftan, bunlar hayatın içinden.. Filmi izlerken çocuklarınıza eşlik etmenizi ve ardından film hakkında yorumlarını sormanızı, üzerinde konuşup eleştirmenizi öneririm. Hem çocuk, hem yetişkin için şaşırtıcı ve eğitici bir sohbet olabilir. :) 5+


17.Kiki'nin Posta Servisi: Studio Ghibli'den fantastik yaratıklarla dolu, büyülü, masalsı bir animasyon. Bolca ürkütücü karakterle birlikte genel havası eğlenceli ve olumlu. Ancak karakterlerin ileri hayal gücüyle bezeli tasvirleri,aşk ve sert iyilik kötülük mücadeleleriyle bu fantastik ve olağanüstü masalı 7+ ile izlemenizi öneririm. Hatta daha iyi bir seçeneğiniz varsa 8+'yı beklemek isteyebilirsiniz.




18.Eleanor's Secret: Daha evvel bir blog yazısıyla bahsettiğim film bol miktarda imge ile dolu İsviçre çıkışlı bir animasyon. Ölümle, taze bir vedayla ilgili yakın zamanlı bir hassasiyetiniz yoksa 5+ yaş ile keyifle izleyebileceğiniz bir film. Masal kahramanlarının canlandığı sihirli bir kütüphaneyi miras alan sevimli bir küçüğün, bu mirasla ne yapacağını izlerken felsefi bir yolculuğa da çıkarıyor küçükleri. Olası küçük kusurlara istinaden 5+ olarak yaptığım tavsiyeyi 6+ olarak değerlendirebilirsiniz.


19.The Fox and the Child: Belgesel üslubunda gerçek bir hikayeyi anlatan film, küçük bir kızla vahşi bir tilkinin adım adım ilerleyen dostluğunun öyküsü. Yaşam, ölüm, tabiat, tabiatla bağ kurma ve döngü üzerine küçük kızın hikayesini onunla yaşarken öğreniyor izleyici. Oldukça ağır ilerleyen film beyaz perdenin gayrıtabii aksiyon sahneleriyle tanışmadan izlendiğinde eminim daha ilgi çekici olacaktır. 4+ yaşla, eşlik ederek.


20.Mikrokosmos: Mikrodünyanın miniminnacık ve olağanüstü yaratıklarını adeta, küçülüp dünyalarında bir eşlikçi olarak izleyebileceğiniz kaliteli bi belgesel yapım. İlham verici, öğretici ve heyecan dolu. 5+yaşla, eşlik ederek.


21.Miniscule: Harikulade eğlenceli bir mikrokosmos / küçük evren animasyonu. Böcekleri daha önce bu kadar sevimli görmediğinize eminim. Animasyonun uzun versiyonu (Miniscule: Kayıp Karıncalar Vadisi), mikro evrendeki iyi-kötü savaşını kırmızı- siyah karıncaların sıradışı fikirlerle ve ilhamla dolu mücadelesinde anlatıyor. Konu olarak nisbeten ağır bu animasyonu 5+ yaşla, kısa versiyonları ise hemen her yaşla keyifle izlemek mümkün. Hem küçüklere hem büyüklere eğlence var ;)


22.T.S.Spivet: Jean Pierre Jeunet filmlerinin alışıldık mizahı ve gerçeküstü dekoruyla yetenekleri ve meraklarının peşine düşmüş bir çocuğun tren yolculuğu. Yetişkinlerle inceden alay eden, sıradışı yetenekleriyle bu küçük çocuk hem ilham verici hem de biraz akıl çelici. İkincisinden endişe edip kapıyı beş kilitle mühürleyen ebeveynler, sizin çocuklar izlemesinler ki Küçük Kara Balık gibi derenin sonunu keşfe dair cesaretleri perçinlenmesin. Ama aklını peynir ekmekle yemiş ben gibiler, filmi izlerken çocuklara eşlik edip sonra da valizleri hazırlayabilirler. 6+ yaşla, eşlik ederek.


23.Castle in the Sky: Fantastik, olağanüstü ve bildik Miyazaki animesi. Gökyüzünden, yerin metrelerce altında çalışan bir çocuğun kollarına düşen bir kız çocuğunun bulutların üzerindeki sihirli macerasını izlerken kötülüğün içindeki iyilik ve umuda dair mesajlar izleyiciye eşlik ediyor. Eğlenceli ve özünde iyi kötü karakterlerin söz konusu olan küçük bir çocuk ve aşk olduğunda nasıl da içlerindeki iyilikle parlayarak gerçek kötülerden ayrıldığını izliyoruz. Yeryüzünde ve bulutların üzerindeki umuda, aile mirası ve miraslarla yüzleşmeye yönelik çokça yan hikayeyle beraber aslında sadece sıcacık bir Studio Ghibli işi daha. 5+ yaşla, eşlik ederek izlenebilir.


24.Ponyo: Suların yükselip alçalarak yerleşim alanlarının habitatını değiştirdiği bir coğrafyada geçen fantastik, büyülü, olağanüstü bir masal. Tabii yine Hayao Miyazaki'den. Aşk, büyü, korkunç yaratıklara dönüşen dev dalgalar; öte yandan dostluk, vefa, inanç var filmde. Miyazaki'nin bir yetişkin animasyonu sayılabilecek Ruhların Kaçışı'ndan ve sevgili tatlı Komşum Totoro'dan sonra beni en çok büyüleyen yapımı. 4+ yaşla izleyip çok keyif aldıklarını söyleyen ebeveynlere rağmen, aşk, büyü ve ürkütücü öğelerin kurgulanma şekli sebebiyle 6+ yaş üstü ve yetişkin klavuzluğunda izlenmesini uygun görüyorum.


25.Yürüyen Şato: Her klasik masalın içerdiği kadar aşk ve büyü içeren; hiçbir klasik masalın sahip olamadığı hayal gücü ve fantastik atmosfere sahip olan bildik bir Miyazaki yapımı daha. Ancak peşinen uyarmalıyım ki 10+ yaşla izlemek daha uygun olacaktır. Birçok muadiline göre Miyazaki işleri arasında küçükler için uygun olmama sıralamasında ilk beşte olan film, büyüklere masalların görece büyüklerle izlenebilecek versiyonu.
Küçük bir ateş cininin sihriyle yürüyen bir şatoda, kaçak bir büyücüyle maceradan maceraya koşan ve nihayetinde kendini büyülü bir savaşın ortasında bulan küçük bir kızın hikayesi. Daha fazla ipucu hoş olmayacaktır. ;)


26.Color of Paradise: Gündemin tartışmalı filmi Muhammed'in ünlü İranlı yönetmeni Majid Majidi'nin âmâ bir çocuğu merkeze koyduğu, hüzünlü, çarpıcı, olağanüstü filmi. Orjinal adı Farsça Rang e Khoda olan film, Allah'ın rengi anlamına geliyor. Ailesi tarafından taşınması ağır bir yük olarak kabul edilen, hayatı parmak uçlarıyla tanıyan bir çocuğun parmak uçlarında gezinip umudu ve inancı tüm gücüyle hissediyor izleyici. 9+ yaşla birlikte keyifle izlenip üzerine sürprizlerle dolu, derin sohbetler vaadeden film bir parça hüzünlü. Ama öyle değil mi ya, hüzün hayatın önemli bir cüzü. Hüznü olmayanın dünyası figüranlarla dolu dev bir sahne değildir de nedir?


27.Searching for Bobby Fischer: Küçük bir çocuğun sokakta, parkta satranç turnuvalarını izlerken inceliklerini öğrenip yeteneğini farketmesi üzerine  satrançta var olma adına mücadelesini izlerken eğitime, yarışa, ebeveyn rehberliği ve baskısına dair yüzlerce hikaye ve fikirle dolacağınız bir başarı hikayesi. Bu hikayede küçük  satranç dehası başarmak ve daha çok başarmak mı istiyor, yoksa sadece daha çok daha çok oynamak ve öğrenmek mi istiyor? Parlak dehasını destekleyen babası gerçekten sadece oğluna eşlik mi ediyor? Yoksa aslında kendi çocukluğunun farklı bir formunda dnasını mı yarıştırıyor? Büyüklere de küçüklere de çok şey anlatan, bitiminde beyin fırtınasıyla tatlı bir sohbeti hak eden güzel bir aile boyu film. 9+ yaşla birlikte izlenebilir.


28. Les Choristes: Katı bir disipline sahip yatılı bir okulda inançlı bir öğretmenin şefkatli eliyle parlayan çocukların hüznü ve neşesini birlikte yaşatan, güzel müzikleri ise uzun süre zihinlerden silinmeyen Fransız yapımı film. Eğitim sisteminin arızaları, duvarlar ve mekanize insanlık üzerine bir dolu bildik mesajla birlikte farklı ve çarpıcı bir üsluba sahip film aynı zamanda çok keyifli. 8+ yaşla birlikte seyredilebilir.


29. The Cave of the Yellow Dog: (Sarı Köpeğin Yuvası) Genç Moğol yönetmen Byambasuren Davaa'nın belgesel nitelikteki büyüleyici filmi. İnsanın içini ısıtan bir tabii yaşam masalını gündelik akışında izlerken şehre taşınacak ve yitip gidecek bu tabiiliğe ağıt yakıyorsa da izleyici için muazzam dinginlikte, ilham verici bir hikayesi var. 5+ yaşla ve hemen her yaşla izlenebilir.


30. De Witte Ballon: ( Beyaz Balon) Jafar Panahi yapımı film. Filmle; küçük bir kızın bir balonun peşinde küçük meselelerin girdabında geçirdiği macerası, yetişkin dünyasından çocuklarınkine yapılan bir yolculuk. Sorunları ve hayalleri ciddiye alınmayan bir çocuğun, büyüklerin küçük adımlarıyla çözülecek sorunlarıyla nasıl da onlarsız boğuştuğunu izleyen yetişkinlerin boğazına oturan empatik yumruk için bile izlemeye değer. Son derece yalın bir hikayeyeyi ekranda devleştiren yönetmene ise ancak saygı duyulur. 8+ yaşla izlenebilir.


31.Cennetin Çocukları: Macid Majidi'nin beni çok etkileyen ve kalbimde başkaca bir yer edinen olağanüstü aile filmi. Değerler, aile, dürüstlük, mertlik, kardeş bağı, diğergamlık.. bu iki kardeşin yalın ama etkileyici hikayesinde hem küçüklere hem de büyüklere bir dünya mutluluk var. Her sinemaseverin mutlaka izlemesini arzu ettiğim; her ebeveynin ise çocuklarıyla izlemekten keyif alacağını düşündüğüm bu film belki de listenin başında olmalıydı. 5+ yaşla.


32.The Illusionist: Sylvain Chomet yapımı sıradışı ve bir miktar durağan Fransız animasyonu. Çocuklara çaktırmadan gizlice Chomet'in Triplettes de Belleville'ini izleyip ardından Illusionist'i izlediğinizde ince bir hayal kırıklığı hissedebilirsiniz zira daha az eğlenceli ve masalsı. Ancak birlikte izlemek için daha uygun. Hemen söylemeliyim ki ilk birkaç dakikayı kırptıktan sonra Triplettes de Belleville şölenini de 5+ yaş bir çocukla birlikte izlemek mümkün.  Illusionist'e gelince..hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli bir Chomet yapımı olan film bildik ince eleştiriler ve mizahtan içeriyor. Ancak bir parça da hüzünlü.  Az sayıda diyalog içeren film yaşlı ve başarısız bir illüzyonistin küçük bir kızla arkadaşlığını anlatıyor. Tamamı elle çizilmiş hikayeyi bilhassa hollywood ve disneyden yaka silkenlere öneririm. Küçük pürüzlerle birlikte, 6+ yaşla izlenebilir.


33.Neden Neden Ailesi: ( Why why family)  Şahane bir eğitim çizgi filmi ancak dvdsini bulmak ne yazık ki biraz güç. Sürekli sorular soran meraklı bir çocukla birlikte neşeli bir öğrenme vaadediyor. 3+ yaşla izlenebilir. Tabii bulunursa :)


34.The Croods: Bolca mizah ve güzel mesajlarla dolu kaliteli bir animasyon The Croods. Maceralı hikayesinin yanında kendini gerçekleştirme, aile ve bağımsızlık hikayenin güzel eşlikçileri. Bir miktar aksiyon, gençler arasında ölçülü bir yakınlaşma (hassas filtreler için not) ve görece zararsız şiddet sahnesiyle beraber 4+ yaşla izlenebilecek süper eğlenceli animasyon.


35.Küçük Ağacın Eğitimi: Forrest Carter'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan film derin, dokunaklı, heyecan verici ve bir parça hüzünlü. Bir kızılderili kabilesinde küçük bir çocuğun, büyükbabasıyla ve büyükannesiyle tabiatla uyum içinde yaşadığı hikayesi eğitimciler ve ebeveynler için de kaçırılmayacak cinsten incelikler içeriyor.Bazı küçük pürüzlerle birlikte, 9+ yaşla izlenebilir.


36. The Bfg: "Her şeyi duyan"(!?) iyi yürekli dev Bfg, Roald Dahl'ın  kaleminden sinemaya bir Spielberg şaheseri.Filmin ikinci yarısında, bir miktar da gülünç bir abartıyla bolca kraliyet, soyluluk ve İngiltere güzellemesi olan filmi sinemada izleyemediğimize çok hayıflandım. Roald Dahl hayranları için hayal kırıklığı olabilir ancak sinemasever küçükler ve aileleri için cümbür cemaat eğlence ve masal içeriyor film. Ürkütücü dev tasvirleri, korkunç isimleri ve tehditkar sözleriyle beraber, bir tane iyi yürekli dev tüm kötülere bedel! İlk sinema deneyiminiz olmayacaksa ürkütücülük uyarısını heybenize alarak 6+ yaşla izleyebilirniz.


37. Kırmızı Balon: 1956 yapımı bir kısa film olan Kırmızı balon, neredeyse sıfır diyalogla 39 dakikada çocukluğumuzun en kendine has hayallerini kırmızı balonun ucuna bağlıyor. Sessiz ve renksiz bir dünyada kırmızı balonun izinde bir çocukla çocuksu düşlere ve umutlara harikulade bir methiye olan filmi, 6+ yaşla izleyebilsiniz ya da izleyemezsiniz. Hızlı sinema dünyasında, bu durağan ve anlamlı filmle ilgilenmeleri için belki de henüz hız tarafından çarpılmamış olmaları gerekiyor.


Not: Ratatoulle ve Kayıp Balık Nemo gibi çok sayıda popüler iyiyi zaten izlemiş olduğunuzu varsayarak listeye almadım.

Not 2: Sorunsuz sinema filmi önerisi herhalde yoktur. Küçükler beyaz perdeyle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi diye düşünüyorum.
Yukarıdaki örnekleri kusurlarıyla birlikte önerirken bu sebeple çokça zorlandım. 
Bu notu göz önünde bulundurup kendi kişisel filtrelerinizi donanmanızı tavsiye ederim.

Not 3:  Film önerileriyle listemizi zenginleştiren "Bizce Film"grubu müdavimlerine teşekkür ederiz.

2 yorum:

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement