Sebastian ve Balonu

Evinin damından seyrettiği manzarasını beğenmeyen maceraperest Sebastian, yeni şeyler göreceği bir yolculuğa çıkmak istiyor.
Büyükannesinin kırk yama yorganlarını birleştirip yaptığı kocaman, rengarenk balonla havalanıp yolda yeni dostlar alıyor yanına.
Bir resimli kitapta gerçek bir ayıyla karşılaşmak tamam da, Stead'in yaş haddi tanımaz kaleminde üç ihtiyar kadının eşliği şaşırtıp neşelendiriyor küçük okuru. Hele çok uzun boylu sabotajcı bir kuşun hemencik affedilip balon seyahatine davet edildiği, turşulu sandvici kimseciklerin reddetmediği arkadaşlık ve uyumla dolu bu düşsel yolculuğu çok seviyor.
Birlikte eski bir lunapark trenini yenileyerek düşlerini onaran kahramanlar, küçük okurun düşlerini de kırıldıkları yerlerden onarıp özgür bırakıyor. Kabul, uyum, dayanışma ve dostluk içinde...
Harikulade resimlemesi ve tatlı hikayesine rağmen güçlü bir duygu ya da mesajı olmadığını düşünmüştüm bir piknikte çocuklara okurken. Ta ki, çocuklar benim gibi düşünmeyip lunapark treninde usul usul esen bir rüzgara kendilerini bırakıp tatlı tatlı gülümseyene dek... Çocukların seyahat planlarını ve hayallerini Sebastian'la paylaştıkları etkileşimli bir okumaya zemin hazırlayan hikaye, resmetme ve düşgücü anlamında da ilham verici.
"Çok Özel Posta"da dahil olmak üzere dilimize çevrilmiş kitaplarının tamamı içinde favorim hala "Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün" olsa da Sebastian ve Balonu'nu da sevdim. Özellikle resimlemesini...

Sebastian ve Balonu
Yazan ve resimleyen, Philip C. Stead
Çeviren, Esin Uslu
Özgün adı, Sebastian and the Balloon


4+ ve büyümeye direnclilere









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement