Tembel Kedi Josef

Josef son derece titiz bir kedi. Üstelik tüm hayatı programlı onun. Uyanma, vücut bakımı, kahvaltı, sindirim için şekerleme (!), eğitim programı, beyin gevşetme ve meditasyon, öğle yemeği, tekrar sindirim şekerlemesi ve jimnastik!... 
Böylece uzayıp giden programının tamamını üzerinden ayrılmadığı kanepesinde,vücudunun şeklini alan sıcak köşelerde yapıyor. Kanepe, üzerinde geçirilen zamanın tanığı olan çıkıntı ve çukurlarla doluyken Josef sadece tuvalet ihtiyacı için ayrılıyor ondan.
Bahçeye, yani bir nevi dünyanın öbür ucundaki tuvalet bölgesine gitmek, fazla yürümekten bacak sinirlerine zarar vermek pahasına değerli vücudunu kanepeden ayırmak, onun için çok büyük bir iş. Ama bir gün, yüksek varlığı bir pirenin ısırıkları tarafından tehdit edildiğinde Josef için en uzun mesafe tanımı değişiyor.
Piresini verecek uygun bir kurban ararken oradan oraya koşuyor. Kibirli hintdomuzu, inek, pirenin ilk sahibi Köpek Rudi, kedi sever küçük kız...derken, hepsine sarılıyor, mırlıyor, miyavlıyor, kuyruğunu doluyor etrafına kurbanlarının, oradan oraya koşuyor.
Ama çok acayip bir şey oluyor. Piresinden kurtuluyor ama pireli günlerin aksiyonuna hasret kalıyor.
Kanepesi artık hiç eğlenceli değil Josef'in. 
Alman yazar ve illüstratör Franziska Biermann'ın resimleme diliyle desteklenen kinayeli ve esprili anlatımı, çok eğlenceli bir okuma keyfi sağlıyor okuruna.
Kedilerin olağanüstü konformist, benmerkezci fakat sevimli dünyasından, bol kikirdemeli bu hikayeyi okurken, meselenin kedilerle alakası olmadığını içten içe biliyorum.
Bize sebepler veren pirelerimizden, dertlerimizden, tepemizde vızıldayıp yer değiştirmemizi sağlayan kara sineklerden, dostlardan, komşulardan, komşuların zile basıp kaçan çocuklarından, yardım isteyenlerden, yardım istemediğimizde bile bizi yalnız bırakmamakta direnenlerden kurtulmak istediğimize emin miyiz?
Sebepleri verene şükürle...

Tembel Kedi Josef,
Orijinal adı, Der Faule Kater Josef
Yazan ve resimleyen, Franziska Biermann
Çeviren, Süheyla Kaya
Hep Çocuk 


7+ ve büyümeye dirençlilere











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement