Peygamberin Küçük Arkadaşları

Peygamberin Küçük Arkadaşları, giriş seviyesinde bir siyer bilgisi edinmiş olan 6 yaş ve üstü çocuklarla keyifle okunabilecek, rasulullahın çocuklarla ilgili tatlı hatıralarının derlendiği yalın ve yararlı bir eser.
Nehir Aydın Gökduman'ın , "Peygamberimizin Çocuk Arkadaşları" nı (Damla Yayınları, 10 Kitaplık seri) edinmeyi dört gözle beklerken kitap fuarında karşımıza çıkarak bizi sevindiren kitap, birkaç sayfalık yalın hikayelerle peygamberimizin küçük arkadaşlarını anlatırken sünneti seniyyeden güzel misaller vererek çocukların kalbinde taht kuruyor.
 
Küçük okur, ilk müslüman çocuk Hz. Ali'yi, çocukken kaçırılıp satıldıktan sonra rasulullahla buluşup yanından bir daha ayrılmayan Zeyd'i, küçük Enesi'i, rasulullahın torunları Hasan ve Hüseyin'i, Cabir'i, Ömer'i, Umeyr'in yavru kuşunu, Ümmü'l- Hakem'in oğlu Abdullah'ı, Üsame'yi tanırken onların hikayeleri ve rasulullahın onlarla ilişkisi üzerinden derin ve sıcacık bir bağ kuruyor.

Yetişkinler için ise biraz daha fazlası var. 
Rasulullahı misal almanın sorumluluğuyla vicdanları ve klavuzları sigaya çekecek bu ve bunun gibi okumaların biz anne babalara da büyük yararı olduğu aşikar. 
Elimizde tuttuğumuz 25.baskı'nın işaret ettiği okur memnuniyeti bir tarafa, saman kağıt üzerine iri puntolar ve tek renk resimlemenin de okur için bir olumsuz yönü olmadığını test ederek onayladık :)

Peygamberin Küçük Arkadaşları
"Sevgili Peygamberimiz'in Çocuklarla İlgili Tatlı Hatıraları"
Yazan, M.Sinan Adalı
Resimleyen, Sevgi İçigen
Uğurböceği Yayınları
6+


143 sh.












0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement