Van Gogh ve Ayçiçekleri

Vincent Van Gogh'un yaşamından gerçek bir ganimet edindik son kütüphane kazısında. Ayçiçeği tarlalarının yüzlerce güneş gibi parıldadığı küçük Camille'in  kasabasında hasır şapkası ve sarı sakalıyla tuhaf bir adam beliriyor bir gün.
Bu tuhaf adam Camille ve ailesinin dostluğuyla birlikte evlerine de misafir oluyor. Neredeyse kasabanın yarısını resmeden bu adam, artık farklılıklardan ürken diğerlerini rahatsız etmeye başladığında irili ufaklı birçok kasabalı onunla alay etmeye ve "gerçek bir iş"(!) bulmasını salık vermeye başlıyor. Camille'i teskin eden babasının söyledigi gibi bir gün tüm insanların onun resimlerini sevmeyi öğrendiklerini hatırlıyor okur. Farklılıkları destekleyen cesur insanların varlığıyla kıvanç duyuyor.

Bir gün tum dünyanın tanıdığı ünlü bir ressam olan Van Gogh'un, "sevgiyle yaptıklarınızdan vazgeçmeyin" öğüdünü işitiyor minik okur, bu guzel öyküyle. Özgün ve özgür olmanın güzelliğini duyumsuyor.
Kasabada istenmediğinde usul usul oradan ayrılan Van Gogh'un bu vedasının yeni bir yolculuktan öte olmaması, asla ama asla sevdalandığını yaşamaktan vazgeçmemesinin ilhamıyla doluyor.


 "Ayçiçek Adam" Van Gogh'un hayatından bir serüvene konuk olduğumuz bu kitap, öyle çok dokundu ki kalbimize, öyle bizden, öyle bizimleydi ki.. ayın sonunda iade günü geldiğinde nasıl ayrılacağız bilemiyorum :)

İngiliz yazar ve illüstratör Laurence Anholt'un 100'den fazla çocuk kitabı resmedip yazdığından da kısaca bahsetmiş ve yazara bir mim koymuş olalım.

Kitabı edinmek isteyenler için not: kitap içinde mevcut olan hikaye cd'si bizde namevcut olduğundan bahsetmedik. Ancak bonus olarak aklınızın köşesinde bulunsun. Hoş biz kitapları kağıtlardan okumayı sevenlerdeniz ama..

Van Gogh ve Ayçiçekleri
Laurence Anholt
Pearson 3+  ve büyümeye dirençlilere!

















" Van Gogh ve Ayçiçekleri" kitabını okuduk dün gece, yarım düzine başka kitapla birlikte 
 Bu sabah sifayi kapmis, burnunu ceke ceke geldi yanima kitabini bulamadigini soyledi. Bakin o kitaptan neyi ilham almismis meger  Resmine kitapta hatirladigi sayfaya bakarak devam etti. Tasarimci anne babanin cocugu olarak resimle hic bizim bekledigimiz duzeyde ilgilenmezdi oglum. Kitabı secerken de, kutüphanedeki teyzesinin merakı tesir etti sandım dogrusu.. ama merakların da zamanları var demek ki  bizim bekledigimizin aksine 
‪#‎resim‬ ‪#‎vangogh‬ ‪#‎cocuk‬ ‪#‎minikressam‬ ‪#‎nobetciblog‬ ‪#‎pearson‬



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement