Bazen kırık bir şemsiyeye ihtiyacımız vardır. Onarılmadan, öylece.. Her biri bir hikayenin parçası olan eşyalarımız var bizim. Defalarca yama yapıp, onarıp yine de vagzeçemediklerimiz.
Tatile çıkma planları yaparken birkaç alternatifi gozden geçireyim dediğimde gıcır gıcır, pırıl pırıl, üzerindeki her anı kazınmış, paklanmış, cilalanmış ışıltılı otel odaları, tatil mekanları buz gibi soğutur içimi. Mekanla temas kuramadığımda, yabancı olduğumda, mekan bana kimliğini fısıldamadığında, hasılı maddesiyle tanışıp kaynaşamadığımda dinlenmek şöyle dursun bir muamma karşısında harıl harıl işler zihnim.
Daha küçükken, içinde yaşadığımız apartman dairesinden her seferinde bir üst kata inşa edilene taşındığımız o yıllarda, taşındığımız her daire uzun süre beton oldu benim için. Buz gibi oldu yüreğim, misafir oldum evimde. Duvarlara dokunup konuştuğumu hatirlarım, deli değildim aklım başımdaydı halbuki. Ne kadar olabilirse, o kadar başımda.. :)
Mekanla bağ kurmak, eşyayla bağ kurmak, mekanın ve maddenin kimyasının bu bağla nasıl değiştiğini gosteren bilimsel araştırmalar da düsüncelerime eşlik edince bambaşka bir boyut daha kazanıyor şimdi.
Mekânla, hikayesiyle ve hikayenizle barışmanız, birbirinizi kabul etmeniz ne kadar mühim bir mutluluk vesilesi ve ne kadar büyük bir düğüm bazen..
Gelelim Kırık Şemsiye'ye! Hani yeniden bu düşüncelerin sözcüklerin üzerinden kayarak yol almasına vesile olan Kırık Şemsiye'ye.. Boşuna değil çocuk kitaplarının aynı zamanda yetişkinler için olduğunu söylememiz.
Sevim Ak'ın ustalıklı kaleminden çok hoş bir öykü bu!
Bakkal Ali'nin dukkanında unutulmuş kırık şemsiyenin sahibini arayan öykünün nihayetinde kırık bir şemsiye aradığı bu macerayı okumanızı öneririz.
Biz pek sevdik. 😃
*Ferah Nur Aslaner'in egitimpedia'da yazdığı Kırık Şemsiye yazısını okumanızı öneririm. 💓
Kırık Şemsiye
Yazan, Sevim Ak
Resimleyen, Huban Korman
Can Çocuk
5+
0 yorum:
Yorum Gönder