'Bugün Bir Kova Doldurdun mu?', "Çocuklara gündelik mutluluğu öğreten bir rehber".
Bol ödüllü, çok sayıda baskı yapmış bu kitapla tanışmamız geçen yıl sürprizleri cok seven bir dostumuzun armağanıyla olmuştu.
Kişiden kişiye ve topluma yayılan bir kelebek etkisiyle mutluluk var bu kitapta!
Bir çocuk için mutluluğun haritası..
Başlangıçta cok fazla tekrar içermesi ve resimlemesinin çoook eski birşeyleri hatırlatıp nedense beni okul yıllarıma götürmesinden ötürü çok sevmedim. Ancak bir yıldır aralıklarla okuduğumuz bu didaktik cocuk kitabı oğlumun en sevdiklerinden oldu.
2007'de 'Annelerin Seçimi Ödülü- En İyi Resimli Çocuk Kitabı' ödülünü alan, toplam 9 ödül sahibi kitabın bu başarısını ancak şimdi anlıyorum.
Annelerin bir kısmı, ya da bazen hepsi kitaplara iltifat gösteriyorsa daha çok reçete olduklarında oluyor bu. Eğer olumlu bir davranış kazandıracağını ya da örnegin matematik ögretecegini..ya da okul başarısını doğrudan etkilediğini düşündüklerinde..işte o zaman o kitabı edinmek ve okumak tam anlamıyla bir önem arzeder oluyor..
Eserin edebi degeri, resimlemesi, öykünün kazandırdığı bakış açısı, kurgu, hayal gücüne katkısı.. tüm bunlar bazı ebeveynler için önemsiz.
Bu kitap da tam bir reçete kitabı..elbette olumlu davranış kazandırmasını önemsiz görmüyorum, aksine tavsiye dili ve imgeleri o kadar naif ve hoş ki okumanızı öneririm.
Temel problemim yetiskinlerin olumlu davranış kazandırmak için sarıldıkları bu bol metinli ilaçların, olumlu davranışı ebeveynlerinin hayatında da gözlemlemeyen çocuklar için bir dersten öte olmaması.
Eğer onları cocuklarımıza okuyor ama inanmıyorsak, kitaplar yalanlara dönüşmez mi? Ailece oturup hep birlikte okuduğumuz mutlu yalanlara..
Hasılı kelam kitap fazlaca tekrara rağmen çok akıcı, etkileyici ve güzel..
İlaç mı? İlaç arıyorsanız biraz da ilaç..
4+, ancak soyut kavramlar içerdiğinden 5+ daha verimli olabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder