Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar

"Kimin çocuğu varsa onunla çocuklaşsın" (Hadis-i Şerif)
Allah ve rasulüyle kurulacak ilk ve sağlam bağın muhabbetle olacağı muhakkak. 
Dahası, ebeveynler ve eğitimciler olarak çocuklara iyi davranışlar kazandırmak için cezayla korkutmak ve kötü örnekler vermek yerine iyi örnekler, olumlu cümleler ve pekiştireçlere ihtiyacımız olduğunu iyi biliyoruz.
Bilgiye ulaşmanın kolaylaşması ve enformasyonun artmasıyla beraber günümüzde artık eğitim konusunda farklı görüşlere, kaynaklara ve tartışmalara ulaşmak kolay olduğu gibi üzerinde geniş kitlelerin birleştiği fikirlerin herkese taraftar bulması da kolaylaştı.
Tüm bu zenginliğin içinde inananlar olarak çocuklarımızı peygamberimizin çocuklarını yetiştirdiği gibi yetiştirmeyi arzuluyor ve buna dair rehberlere ihtiyaç duyuyoruz.
Hayatımızı naslar çerçevesinde yaşadığımızda muhakkak ki, söylediği ve yaptığı birbiriyle tutarlı, güzel örnekler olacağız çocuklarımız için. Ancak söylediğinden çok yaptıklarıyla örnek olan ve tesir eden yetişkinler olarak bazen çocuklardan boylarından büyük olgunluk bekliyoruz.
Acziyetimi hissettiğim böyle anlarda en çok dilediğim, evladımın kalbine Allah ve peygamber sevgisinin sağlam nüvelerini ekmek. Zira şayet ben sevgiyle bağ kurarsam biliyorum ki devamı sevgiyle inşa olacak.
Diyanet Çocuk dergisinden aşina olduğumuz tecrübeli öğretmen ve ilahiyatçı Musa Mert'in hem küçüklere hem büyüklere hadis-i şeriflerin rehberliğinde rasulullahı anlattığı, hem de çocuklarla oyun oynarken anlattığı kitabı "Peygamberin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar" muhakkak ki hepimizin kalbine birer kılavuz.
Bazılarını çok sık duyduğumuz ancak içselleştirmediğimiz sünnetiyle Allah rasulü, çocukların "çocuk işte!", "çocuk aklı" sözleriyle ifadesini bulan dereceden çok daha üstün olduğunu gösteriyor.
Çocuklardan öğrenecek çok şeyimiz var.
Çocuklukta saklı hazineler var.
Ve o hazinelerin çok büyük kısmı oyunlarda gizli. İş ki çocuk olabilelim O'nun gibi.
Onbir bölümden oluşan kitabın sonunda bir de davet var küçüklere:
Siz Peygamber Efendimiz (s.a.v.) zamanında yaşayan bir çocuk olsaydınız, onunla hangi oyunları oynamak isterdiniz?
*Resimlemesi ve grafik tasarımını başka türlü hayal etmişsek de, kitabı çok yararlı buldum.

Cocukların Peygamberle Oynadığı Oyunlar
Yazan, Musa Mert
Resimleyen, Sıddıka Tasa
Kayalıpark Çocuk
8+ ve her yaşa. (Yayınevi 10 yaş ve üstü için önermiş)







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement