Cesur Bögürtlen

Maceraya düşkün küçük köstebek Böğürtlen'in masalı, "Cesur Böğürtlen".
Maceracı dediysek, bulamaç gibi, ya da taneli, çamur gibi ya da çıtır çıtır yiyececekleri ağzına sürecek kadar değil! Böğürtlen yemeyi sever küçük Böğürtlen! Sadece ama sadece patileri mora boyanana, bıyıkları yapış yapış olana dek böğürtlen yemeyi!

Acaba "toprağı en derinden kazıp, hızlı hızlı yuvarlanan ve korkusuzca arkadaş grubuna liderlik eden bir köstebek, su tereli sandviç yiyecek kadar da cesur olabilir miydi?"

Küçük Böğürtlen, bildiğin bizim minnak oğlan işte! Ya da sizin minnak kız. Mini minicikken emekleyerek mutfağa girer ve yüzünü ekşite ekşite sarımsakları, soğanları kemirirdi. Sonra sırasıyla kuru incir dönemi, zeytin, karpuz, çilek dönemleri bu dönemi izledi. Neredeyse tüm gün ve hatta tüm hafta tek çeşit gıdaya dadanma huyunda bizim küçük köstebek de pek bir mahirdir! Şimdilerde en büyük zevki dolabın önüne oturup eline aldığı çatalla turşu kavanozlarını eşeleyip, suyunu kafaya dikmek.
Zavallı mideciği bu hengâmeye dayanamadıkça soluğu tuvalette alıyor ama ne çare! Huylu huyundan vazgeçmez. :)

Masal da resimleme de o kadar canlı ve neşeli ki.. Bu serinin tüm kitaplarını ele geçirmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu. Seri dedim, evet! Farklı yazarlardan, aynı lezzette masallarla dolu kitaplar. Ayrı ayrı temin edilebileceği gibi ciltlenmiş haline de buradan ulaşmak mümkün. Sevgili Battaniyem
Serinin bir diger kitabı, "Oburcuk, Keskindiş"den de çok sabredemeyip az sonra bahsedeceğim.

Cesur Böğürtlen - Yemek Seçen Küçük Köstebeğin Masalı
Amber Stewart & Layn Marlow
Artemis Çocuk
2+


















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement