Öfke

Başlangıçta kendi kendini yiyen küçücük aptal bir şeyken, beslenip, semirdikçe başka şeyleri de yemeye başlayan, kör ve sağır bir canavar öfke.
Gerçekten öfkelenecek şeyler bittiğinde, öfkelenmesi güç olanlara geliyor sıra. Başkalarının can sıkan mutluluğuna, neşe ve aşklarına... Ters bir bakışa, bir fısıltıya, şen bir kahkaya, latif bir söze, manalı bir mimiğe, "pişt, ne baktın deliganlı!"ya, market sırasına, kedi tıslamasına, komşudan gelen tıkırtıya yöneliyor.
Her birini çatur çutur mideye indirip, şiştikçe şişiyor. Nihayetinde patlayıp ortalığı batırdığındaysa, arkasını toplamak sağduyuya düşüyor. Tabii patlamadan sağ çıkabildiyse!
Duyguları tanımaya, öfkeyle yüzleşip onu anlamaya dair harikulade bir küçük hikaye "Öfke".
Asla karşınıza alıp iki kelam edemeyeceğiniz, nobran, ilkel bir varlığın hikayesi. Hebele hübele diye kendi kolunu bacağını kemirip önce sahibini içten içe tüketen, besin kaynaklarının dibini sıyırınca da yeni avlar için çevreye bulaşan obez bir duygu. 
Güzel duygular nasıl bulaşıcıysa, çirkinler de muhakkak öyle.
Ve bu öfke denen akıl yoksunu, bağırıp çağırarak mesele çözeceğinize de pek güzel ikna eder sizi. Halbuki istediği, bol bol gürültü yapıp onu biraz daha beslemenizi sağlamaktan ibaret. 
Nerede görseniz tanırsınız artık onu.
Aynada ya da diğerinde.
Bütün numaralarını öğrendiniz. 
Artık külyutmazsınız.
Öyleyse geldiği yeri bulup onu şefkatle tanıştırmalı.
Brezilyalı yazar Franco ve çizer Lollo'nun ortaklığında vücuda gelmiş çok sayıda eserden dilimize çevrilen yeganesi "Öfke".
Öfke temalı kitaplar içinde favorilerimiz arasındaki kitap, yalın ve güçlü bir mesaj tasarımına sahip.
Nicelerine!

Öfke
Yazan, Blandina Franco
Resimleyen, José Carlos Lollo
Çeviren, Özgür Gökmen
Özgün Adı, A Raiva
Desen Yayınları
5+











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement