Yıldız Tamircisi Lorin

Hasankeyf'de bir minarenin tepesinde kalakalmış, inatçılığıyla nam salmış bir leyleğin öyküsü, "Yıldız Tamircisi Lorin".
Ama sadece onunki değil...
Basmadan elbisesi, mukavves burnunda hızması, eladan yeşile doğru dalgalanan kocaman gözleri, alt dudağına çengel atmış muzır dişleri ve kucağında kuzusuyla yalınayak Lorin'in öyküsü.
Yazarken harikulade resimleyen, resimlerken tekrar yazan Elif Yemenici'den öğreniyoruz ki, Hasankeyf yolculuğunda tanıştığı güzeller güzeli küçük kızdan ve onun anlattığı bir hikayeden mülhem...
Cemşit göç vaktinden bihaber bir inatçı leylek mi, yoksa ceplerindeki kavanozlara yıldızlar dolduran Lorin'in sırlı yıldız seferlerinin biricik tanığı mı?
Lorin, sebepsiz yere bir şeyler biriktirmeye bayılan bir insan evladı mı?
Yoksa gizli odasındaki revirde yıldızlara şifa olan bir hekim mi?
Resimlemesinden metnine, bütünüyle hayran kaldığımız "Yıldız Tamircisi Lorin" her birini ayrı sevdiğimiz Elif Yemenici eserleri arasında açık ara farkla gönlümüzdeki tahtın sahibi oldu. 
Lorin'in sırlı yıldız şifahanesinin kapısı aralandığında yer gök yer değiştirdi ey okur!
Yıldız yıldız gökle sarmalandık.
Öyleyse, o göğü paylaşmayı istemeyelim de ne yapalım?

Yıldız Tamircisi Lorin,
Yazan ve resimleyen, Elif Yemenici
Redhouse Kidz


4+, her yaşa ve büyümeye dirençlilere!












1 yorum:

  1. Kevser Hanım merhaba,
    Bu kitap yaşadığı yeri bilir, yakın çevresindeki tarihi, doğal ve turistik yerleri fark eder kazanımlarına uygun mudur?Yani kahraman yaşadığı adresle ilgili bilgiler veriyor mu kitapta?Çünkü kitabın fiyatı fazla olduğu için bu kazanımları karşılıyorsa alacağım. Cevap yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement