Gökte Kuşlarla

Adımınızı atsanız bir kuşun kanadına çarptığınız,  kuşların henüz uçabildiklerini bilmedikleri zamanlarda,  yeryüzü çok ama çok karışıkmış.  Bir yerden bir yere gitmek,  hele de bir kuşa çarpmadan...neredeyse imkansızmış. 
Kuşların her yere yürüyerek gittiği o günlerde, Uçuçgil ailesinin hayatı da gerçekten çok zormuş.  Bırakın arabayı,  bisikletle bile yol almak imkansızmış o zamanlar. 
Ortalıkta yürümekle,  trafiği felç etmekle kalmaz,  kuşlar evlerin içinde insanlarla beraber yaşar,  ayak altında dolaşır,  etrafa tüylerini saçarmış. 
Efendim,  işte tam da o yıllarda Bay Uçuçgil'in canına tak etmiş,  oturmuş bir çözüm düşünmüş. 
Evin bir köşesinden diğerine çekilmiş iplerin üzerine kaldırıp koymuşlarmış zaten kuşları ama penguenin bir ip üzerinde durması imkansızmış.  Hem dışarıda da bu işi, onları elektrik kablolarının üzerine kaldırmakla çözebilecek gibi görünmüyorlarmış.  Zira bu afacanlar kıpır kıpır,  yerinde duramayan canlılarmış. 
Bay Uçuçgil,  "Madem yere fazla hem insanlar,   hem de kuşlar.  Bazılarımız göğe kaçmalı" diye düşünmüş olmalı ki, tüm aileye birer kanat tasarlamış.  Bu kanatlarla gidecekmiş çocuklar artık okullarına.
Bir sürü balon bağlanmış,  tahtadan kanatları salıvermişler balkondan. 
Ne kadar enteresan ki,  Bayan Uçuçgil de bu kanatları etrafta bolca bulunan kuş tüyleriyle süslemeyi uygun görmüşmüş.  Yani sizin anlayacağınız,  şimdiki kuşların ataları,  yazar John Yeoman'ın anlattığı bu inanılmaz hikayeye göre insanlarmış. 
Sonunda kuşların uçmayı öğrendikleri bu muzip ve olağanüstü hikaye,  Quentin Blake'in neşeli çizgileriyle birleşince küçüklü büyüklü tüm okurların kalbine birer ok saplamış. 
Şimdi kuşlar gökte,  insanlar yerdeyse(!) Uçuçgil ailesini hayırla yad etmeliyiz. 
Bay Uçuçgil'in icadını satın alan mühendislik firmasının onunla ne yaptığını ise hepimiz biliyoruz değil mi? 
Yer yerinde,  gök yerinde ama ikisinin arasında mekik dokuyan insanlar,  şimdi de rahat vermiyor kuşlara. 
Zira dar geliyor dünya insana! 

Gökte Kuşlarla
Yazan,  John Yeoman
Resimleyen,  Quentin Blake
Hep Kitap
5+ ve büyümeye dirençlilere








0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement