Bir Problemle Ne Yaparsın?

Bir problemle ne yaparsın? 
Biriktirip,  bekletip,  bir kutuda, dantel örtülerle mi saklarsın? Karanlık kuyulara gömüp,  üzerine toprak mı atarsın? 
Yoksa,  hızla atarken "Yakala! " diye bağırarak, problemi bir başkasına mı yamarsın? 
Derdin orada dururken, daha da renklendirdiğin bir hayat yaşayıp, objektiflere poz mu verirsin?  Endişeyle problemin seni yutmasını, yenmesini, hallaç pamuğu gibi bir köşeye fırlatmasını beklerken kısıtlı zamanında ömrünün sonunu bekleyen bir ölümcül hasta sefahatine mi açarsın kollarını? 
Bir Fikirle Ne Yaparsın'ın cin fikirli yazarı Kobi Yamada'nın kaleme aldığı,  Mae Besom'un resimlediği "Bir Problemle Ne Yaparsın? ", yakınlarda,  yine Nar Çocuk marifetiyle dilimize kazandırılan ilham verici güzellikte bir eser. 
"Her problem,  içerisinde güzel şeyler için fırsatlar barındırır.  Tek yapmanız gereken onu arayıp bulmaktır. " diyor Yamada, okura. 
Problem, aslında olduğunu zannettiği şey değil okurun.  Kitabın küçük kahramanı gibi o da,  her problemin, içinde öğrenme ve büyüme fırsatı taşıyan bambaşka sürprizler sakladığını biliyor. 
Biliyor bilmesine de,  başının üstünde büyüdükçe büyüyen kara bulutun,  fırtınayla birlikte yeni dostlar, bambaşka keşifler barındırdığını öğrenmek için biraz cesarete ihtiyacı var. 
Ve o cesareti kuşanmak için biraz yetişkin desteğine. 
Kobi Yamada iki çok eğlenceli çocuğuyla nasıl bir babadır bilmem. Ama ben,  nöbetçi, avucumun içinde sakladığım kanadı kırılmaya hazır kuşu uçup kırılması,  güçlenip,  kanatlanması için gökyüzüne bırakacak kadar cesaret toplayamazsam,  sarıp,  sımsıkı kuşattığım kanatlarından, korumaya çalışırken incitirsem, daha fazla keşif için yüreklendirmezsem küçüğüme cesaretten fazlası gerekeceğini iyi biliyorum. 
Çocuğunun gözyaşlarından korkmayan,  kırılıp parçalandığında,  düşüp yaralandığında cesaretle yanında kalıp,  "İyi olacaksın,  hadi! "diyebilen ebeveynler var ya? 
İşte onlar,  bir problemle ne yapılacağının en güzel timsali muhakkak. 
Yine harikulade bir resimleme, titiz bir çeviri ve kaliteli baskıyla bizi karşılayan "Bir Problemle Ne Yaparsın? ", kapağındaki tipografik düzenlemeyle okuma güçlüğü oluştursa da, grafik tasarımdaki yaygın tipografik yerleştirmelere alışkın gözlerde bu kusur kadı kızınınkinden ufak sayılır doğrusu. 
Yine çok severek okuduğumuz,  sevgi ve minnetle, değerli bir hazineyi gözetircesine kitaplığımızın ve gönlümüzün tahtına oturttuğumuz eser, kitapları birer mücevher gibi boynunda ve zihninde saklayan küçük okurlar ve büyümeye dirençli her yaştan okur için. 

Bir Problemle Ne Yaparsın? 
Yazan, Kobi Yamada
Resimleyen,  Mae Besom
Çeviren,  Abdülkerim Enes Esen - Tuna Alemdar
Nar Çocuk
4+ yaş ve Büyümeye dirençlilere! 













0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement