Balkondaki At

Balkondaki At, evlerinde atlatla uyanan dokuz çocuğun, sıradışı, acayip mi acayip hikayesi.  O kadar acayip ki,  bu tür acayipliğe bizim buralarda ancak Onur Ünlü filmlerinden aşinayız. 
Herman,  balkonundaki atın salonuna bıraktığı gübresiyle imtihan ola dursun,  hikaye ilerledikçe anlıyoruz ki tüm bu acayipliğin mantıklı bir açıklaması var. Absürt senaryolara olan sevdamızdan olsa gerek  bir açıklamasının olması doğrusu biraz üzüyor aklından zoru olan okuru. Okurun küçüğü ise pek memnun halinden.  Kahkahalarıyla eşlik ediyor olana bitene. 
Bol ödüllü Alman yazar Hilke Rosenboom'un yazdığı,  Anke Kuhl'un resimlediği Balkondaki At, gizemli hikayeleri seven küçük okurlar için eğlenceli,  dostluk ve dayanışma dolu harika bir hikaye. 
Küçük Herman'ın balkonunda başlayıp,  mahalleye, oradan da okula ve  huzurevine doğru büyüyen macera,  evde gizlice bakılan İngiliz Tori atlarının onları ilk yuvalarından kaçıran at hırsızları tarafından tekrar kaçırılmasıyla devam ediyor. 
Balkon,  garaj ve bahçelerinde ailelerinden gizlice,  kapılarına sığınmış gizemli atlara bakan ve kısa sürede onlara bağlanan çocuklar,  atların gübrelerini buldukları her çiçek tarhına ustalıkla gizleyerek,  kendi yüzleriyle beraber mahalleninkini de güldürüyor. 
Çoğalıp serpilen,  dirilip renklenen bitkilerin arasında ,atları mezbahada sosis olmaktan kurtaran çocukların cesaret dolu,  neşeli hikayeleri mutlu sonla biterken, küçük okuru da ata bindiği yegane zamanların hatırasına götürdü. 
Gülderen Pamir tarafından dilimize çevrilen eser, siyah giyen kötü adamları yenen cesur çocukların ilham veren hikayesiyle, çocuk kalbindeki iyiliğin muhafızlarından. 

*Büyümeye dirençlilere not: Kitabın filmi olsa, bir de iyi bir yönetmenin elinden çıksa harika olurdu diye düşünürken bir bakındım ancak öyle bir film bulamadım.  Varsa beni de müjdeleyin,  olmaz mı? 

Balkondaki At
Yazan,  Hilke Rosenboom
Resimleyen,  Anke Kuhl
Çeviren, Gülderen Pamir
Çizmeli Kedi Kitaplığı
128 sh. 
9+ ve büyümeye dirençlilere!  










0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement