Küçük Sahabiler

Peygamberimizin çocuk arkadaşlarıyla hatıralarını anlatan birbirinden tatlı dört hikaye var elimde. 
Özkan Öze'nin yazdığı, Ceyhun Şen'in resimlediği seri, sade, anlaşılır ve hoş üslubuyla çocuk kalbinde rasulullahla bağ kurmak üzere müstesna bir yere sahip.
Değerler eğitimi üst başlığı altında, didaktik öğelerin eşlik ettiği , tasarım karmaşasıyla yoran çocuk kitaplarının arasında kalmış okura nefes aldıracak cinsten üstelik.
Çocuklarımızla büyürken, yetişkin bizlere de rasulullahtan misaller veren yazar, yoldaşlarımızı nasıl da birer yük haline getirip sarmalayarak hayatın dışında tutma gayretinde olduğumuzu hatırlatıyor. O'nun meramı başka belki de, ancak büyümeye dirençli okurun aldığı mesajlar da var.
Serinin ilk hikayesi, "Enes'in Bir Sırrı".
Çocukları gündelik telaşın ortasında sağa sola çekiştirip, onlarla hiçbir şey paylaşmadığımız yetişkin dünyamıza rasulullahın sırrını paylaştığı küçük Enes'in hikayesi doğuyor. Küçücük bir çocuksa sahiden de anlamaz mı? Paylaşılamaz mı onunla hiçbir sıkıntı, tasa... Yok mudur anlayacağı biçimde anlatmanın yolu, neye öfkelendiğimizi mesela? 
Küçük Enes, kısacık hikayesiyle aslında çok şeyden haber veriyor. Ama en çok da Allah rasulünün sırrını emanet edecek kadar güvenip saygı duyduğu çocukları anlatıyor bize.
Serinin ikinci hikayesi olan "Güzel Bir Koku", fiziksel olarak tasvir edilmemiş bir peygamberin kokusunu somutlaştırıp, kalbine bir gülle taşıyor okurun.
Üçüncü hikaye olan "Zeyd'in Uyku Duası"ise yatmadan öncesi için en çok arzulanan kitap oluveriyor. Çünkü küçük Zeyd aynı bizim küçük okur gibi uykuya geçmekte güçlük çekiyor.
Ama O, duasına bir de peygamberi görmeyi ekleyerek kapatıyor gözlerini.
"Umeyr'in Yavru Kuşu" ise, minik kuşunu cennete uğurlayan çocuğun, şevkat dolu bir elle, hem de peygamberinin eliyle teselli olduğu, kalbinin sürura erdiği tatlı bir hikaye.
Hikayelerin tamamı çok şey anlatmaya çalışıp yormadan, sade ve sıcacık bir üslupla hemen her yaş çocuğa kadar ulaşıp onlara sarılıyor.
Ne mutlu bize ki artık "Küçük Sahabiler"imiz var.

Küçük Sahabiler / 4 Kitap
Yazan, Özkan Öze
Resimleyen, Ceyhun Şen
Uğurböceği Yayınları
Her yaşa!
Ya da en güzeli 3+













0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement