Yolculuk

Minik kitap kurtlarının yakından tanıdığı yazar Seza Kutlar Aksoy'un, usta çizer Serap Deliorman tarafından resimlenen ödüllü eseri "Yolculuk" geçtiğimiz haftaların kütüphane ganimetiydi. 
Canı çok sıkılan küçük bir kızın, uzak gemi kaptanı babasını gökteki kuşa, köpeğe, kediye sual ettiği şiirsel bir yolculuk bu. Dokunaklı, bir parça hüzünlü ancak neşeli ve ümitvar.
Oğlumun ilk arkadaşlarından Defne'yi hatırlattı bize küçük kahraman. Sonra da yine bir kaptanın çocuğu olan yeni arkadaşlarını.
Bir gece ansızın gelip gül yanaklarına öpücükler konduran, küçük hediyelerle mutluluk bombaları bıraktıktan sonra sabah tekrar uzak denizlere açılan babaların çocuklarının hikayesi.
Mutlu ancak özlem dolu çocukların hikayesi..
Seza Kutlar Aksoy öylesine ustalıkla dokunuyor ki o küçük yüreklere, öyle ustalıklı sarıp sarmalıyor ki özlemle dolu yüreklerini..pek sevdik bu hikayenin doğduğu yeri.
Küçük kahramanın kalemi ve fırçasında, onunla birlikte uzak denizlere yelken açıyor okur. Babasıyla tanışıyor, deniz kokusu alıyor,  ailenin mutlu yolculuğuna eşlik ederek mutluluğunu paylaşırken kağıda, kaleme ve boyaya sarılıyor.
Düşlerindeki denizlere açılsın diye çocuklar, resimler yapmaya çağırıyor ilham dolu bu yolculuk.

Yolculuk
Yazan, Seza Kutlar Aksoy
Resimleyen, Serap Deliorman
Tudem
3+











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement