Ece ile Keçe / Ramazan Çadırı

Daha önce büyük bir heyecanla sizlerle paylaştığım "Ece ile Keçe, Uzayda"dan sonra, çizgi roman serisinin diğer iki üyesiyle de tanıştık ve pek sevdik. Uzayda'ya göre nisbeten daha büyük yaş gruplarına hitab edecek serinin bu iki kitabından " Ramazan Çadırı" elimde şimdi.
Şimdi dediysem, lafın gelişi o.
Kumkurdu ve Taş Masalları'nı şu sıralar elinden düşürmeyen sevgili oğlum Ece ile Keçe'ye pek teveccüh gösterir oldu. Okullu çocuk karşılaşmalarına dair jargon pratiğine de katkısı olduğunu farkettiğim çizgi romanlardan bu kadar çok keyif alıyor olmasıyla farkettim ki, evet minik bezelye büyüyor! 😃
Dağıstan Çetinkaya'nın yazıp resimlediği süper eğlenceli 3 maceradan oluşan "Ece ile Keçe, Ramazan Çadırı"nı, "şişko, sırık" gibi lakaplarla beraber, mutlu sonla biten bir  organ mafyası travması da olmasa rahatlıkla daha erken yaşa önerebilirdim doğrusu.
Süper eğlenceli 3 maceradan ilki, kızların da futboldan anlayabileceğini Keçe ve takımını mat ederek anlatan "Futbol Müsabakası".
İkinci macera, Ramazan Çadırı'nda hayır için gönüllü olan Keçe'nin, yandaki sirk çadırından İvan'la karıştırılıp yer değiştirdiği macera içinde macera olan bir çizgi öykü. İşin içine organ mafyası girmeseydi iyiydi ya! Siz iyisi mi ne kadar muzır olsa da 8+ yapın onu.
Son macera, "Gizemli Sandık", yine çok eğlenceli.
Paşa dedelerinin yadigarlarının saklandığı sandığı ele geçiren iki kardeş bir Avm'nin bodrumunda hazine avında!

Ece ile Keçe / Ramazan Çadırı
Yazan ve resimleyen, Dağıstan Çetinkaya
Çimadam
7+, 8+










0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement