Ece ile Keçe / Amazonda

Dağıstan Çetinkaya'nın yazıp resimlediği süper eğlenceli çizgi roman serisinin ele geçirdiğimiz 3.kitabı, "Amazonda" yine pek güzeldi.
Omuzundaki bukelamunuyla Keçe, yeryüzünün en sıradışı ve gıcık kardeşi. Hem de çok yaramaz, meraklı ve maceraperest.
Bulduğu her deliğe girip, tüm tehlikeli düğmelere basan, bolca kafa tutup o kafayı beladan uzak tutamayan bir hayalperest çocuk.
Ece ise yılgın ve çılgın bir Keçe ablası! Abla olmak da pek zor.
"Ece ile Keçe Amazonda" 4 maceralık bir çizgi roman.
İlk öykü "Amazonda", Amazon Ormanları'na giderken Meksika'ya düşen bir uçaktan kurtulan ailenin vahşi doğayla ve teknolojisiyle (!) yaşadığı macerayı anlatıyor.
"Yerebatan Sarnıcı"nda ise bir miktar neşeli tarih bilgisi eşliğinde sarnıcı gezerken, gizemli bir tünelden Konstantinopolis'te maceraya atılıyoruz.
Tutsak Türk esirlerle birlikte arenada arslanlara atılan Keçe'nin parlak kurtuluş fikriyle eğlenip, bu maceralı rüyadan birlikte uyanıyoruz.
"Yılın Bu Mevsiminde" ile davulcu manisiyle uyanıp sahur sofrası hazırlarken sünneti seniyyeleri dinliyoruz. Sonra "oruç kuşu"nun kanatlarında rahmetle ıslanıyoruz.
Ve bir bayram ziyareti olması gerekirken maceraya dönüşen bir yolculukta buluyoruz kendimizi.
Burada öyküye eşlik eden konuşan geyik ise "uçacak değildik ya birader"  diyerek, pek nüktedan bir gönderme yapıyor uzak diyarların masallarına.
Son öykü, "Zamanda Yolculuk" ise zaman çizgisini külliyen değiştirip dinozorların sonu hikayesindeki baş rolü muzipçe çalıyor. 
Ah, Keçeee!

Ece ile Keçe / Amazonda
Yazan ve resimleyen, Dağıstan Çetinkaya
Çimadam 
7+ ve büyümeye dirençlilere!









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement