Büyükanne ve Miyop Ejderha

Rengarenk ve eğlenceli bir Behiç Ak köyünde, köyün tam ortasındaki camdan kulübeden, masalcı ninenin titrek ve tatlı sesi geliyor.
Alıyor uçan bisikletinin terkisine çocukları;
Masaldan masala uçarken, gökkuşağının altından geçiveriyorlar.
Gökkuşağının ötesindeki ülkeden gelen tek ejderhanın, miyop ejderhanın masalını cam kulübedeki çocuklar gibi biz de merak ediyoruz.
Sabırsızla çeviriyor sayfaları küçük parmaklar..
Miyop ejderha, bolluk içinde yaşadıkları için çalışmak zorunda hissetmeyenlerin ülkesinde yaşıyor. 
Herkesin gördüğü halde kör olduğu nimetleri, görmekte zorlanan miyop ejderhanın keşfettiği bu masal, biz büyümeye dirençli dev çocuklar tarafından pek manidar bulundu.
İnce detaylarla bezeli, masal içinde masal saklayan harikulade resimlemesiyle "Büyükanne ve Miyop Ejderha"yı okurken çok eğlendik.
Ağaçlardan meyveleri toplamak için bile güç sarfetmeyen ejderhaların, ağızları açık halde ağaçların altında meyve bekledikleri o halleri evlere şenlik!
Ancak zavallı miyop ejderha pek eğlenmiyor çünkü ağzını tutturmakta zorlandığından her seferinde meyveler başka ejderhaların mideciğini dolduruyor.
Küçücük, mimiminnacık miyop ejderha; yiyemiyor ki büyüsün. 
Üstelik kimsenin çalışmadığı bir köyde daha iyi görmesini sağlayacak bir gözlüğü kimse üretmiyor!
Miyop ejderhanın, binlerce çiçek tohumunun rengarenk yolunu takip ederek gökkuşağının öbür yanındaki camdan kulübede son bulan masalı evrenin bilinmezlerine masal katıyor.
Ve bir kere daha Behiç Ak bizi hayal kırıklığına uğratmıyor!
İyi yazarlar ve iyi kitaplar iyi ki varlar!

Çok sonra gelen not: Nasılsa bahsetmemişim. Ülkenin yıllardır hiç iş yapmadan bir "armut ağacının" altında yatan göz doktoru mizahı pek eğlendirdi okuru. "Armut piş, ağzıma düş" okumaları için güzel bahane!

Büyükanne ve Miyop Ejderha 
Yazan ve resimleyen, Behiç Ak
Can Çocuk
5+ ve her yaşa!



Resimdeki tek bacağı olmayan kadın heykelini fark ettiniz mi? Şehir silüetini resmederken minareleri olduğu gibi başka unsurları da kullanıyor Behiç Ak. Rahatsız olup olmamak ise size kalmış.








0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement