Roko Püfleyen Küçük Dinozor

Roko en yakın arkadaşı minik bir battaniye olan miniminnacık bir dinozor. 
Mumi'yle oynuyor, Mumi'yle konuşuyor, onu çok ama çok seviyor. Derken birgün, gökten düşen kocaman, tüylü bir arkadaşı daha oluyor. Adı, kendisi gibi Tüylü olan mamutun balonunda ise tam battaniye Mumi'ye göre bir gedik var onarılmayı bekleyen. 
Tüylü çok iyi bir dost ama ne yazık ki evine dönmesi gerekiyor.
Mumi çok iyi bir dost ama Roko ondan da ayrılmak üzere.
Tam minik okurun isyan bayrağını çekip yazara itiraz edeceği yerde gökyüzünden bir kaşgol süzülüyor.
Ucuna iliştirilmiş bir notla, Tüylü'den bir armağan.
Yaşasın yeni Mumi!
Yazar adeta elini minik okurun omuzuna koyarak yumuşak bir sesle gözlerinin ta içine bakıyor ve diyor ki; evet, biliyorum, paylaşmak gerçekten çok zor. Ama bir mumi gider, diğeri gelir. Dostluk ise paha piçilemez. Öyle yumuşak, öyle tatlı söylüyor ki, küçük okur isyan bayrağını göndere çekmeye fırsat bulamadan bir gülümseme yayılıyor yüzüne.
Roko'nun yine Roko tarafından seslendirildiği; "Mumi'yi verme Roko, verme!" diyaloğu okurun iç sesiyle öyle muazzam biçimde birleşiyor ki Tüylü'nün değil de Roko'nun kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak bahsetmesi derin bir anlam kazanıyor.
Belki bir okur Roko ile kurduğu özdeşimle mutlu olurken bir diğeri seslendirilmekten rahatsız olacak. Ama bu okur değil. Aksine bu okur ve onun annesi Roko'ya bayıldı.
İngiliz yazar David Bedford'un çok sayıda eseri arasından ilk kez tanıştığımız Roko'yu ve bir zamanlar renkli bir çocuk olan yazarını pek sevdik.
Yazar hakkında daha fazla bilgi için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Roko, Püfleyen Küçük Dinozor
Yazan, David Bedford
Resimleyen, Mandy Stanley
Pearson
2+











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement