Minikler için: Benim Orucum, Benim Namazım

Bir Kız Bir Oğlan'dan tanıdığınız sevgili Selcen Yüksel Arvas'ın çocuklar için hazırladığı "İlk İlmihalim"serisi kitaplardan Benim Namazım ve Benim Orucum bu geceki uyku öncesi kitaplarımızdı. Uyku öncesi dedim, evet. Adı ilmihal olsa da, pek sevimli hikayelerle veriyor cevapları Arvas.
Ramazana özgü ebeveyn seçkisi sanmayın siz onları :) Tüm önemiyle beraber bir aya özgü seçkilerden ziyade tüm yıla ve hayata yayılanları önemsiyor ve bu konuda ona model olabilmeyi diliyoruz. Uzun süre önce alınıp kitaplığında okunacağı günü bekleyen bu iki kitap tam da Ramazan'ın ilk günü, bu gece ilgisine mazhar olduysa işte bu "kendiliğinden öğrenme" nin ilk adımı değildir de nedir?
Babanın eve geldiği anla, sıcacık pide kokusunun genzini gıdıkladığı an nasıl sarılıyorsa birbirine,
İşte büyük adımları takip eden minik adımlar, öyle sarılıyor sarmalıyor aileyle geçirilen zamanın zihne kazınan hatırasına.
Kendiliğinden akıyor, usul usul buluyor yolunu.. bulmadı mı? O da bulacak belki..Belki de çoktan buldu yolu da henüz bilmiyorsun.
Çocuklarımızın hayatında herşeyi kendimizden bilmemizin sonucu olarak fazlaca kaygılıyız bazen.. azca tevekkül sahibi..Neyse ki öğreniyoruz. Onlarla birlikte öğreniyoruz.
Selcen Yüksel Arvas'ın hoş ve akıcı diliyle ve Afra Elif/ Ercan Polat'ın resimlemesiyle her iki kitabı da pek sevdik. 
Özellikle "Benim Orucum" için 6 yaşın gayet uygun olduğunu düşünüyorum. "Benim Namazım" 7 yaştan sonra daha uygun olabilir.
6 olmak üzere olan oğlum, tüm gün oruç tutmayı başaran Rana'yı biraz kıskanıp "başarısızlık" korkusu hissetse de bu bir kaç saniyelik duygu ikinci öyküde yerini gülücüklere bıraktı. Tekne orucuyla bizim oğlan, şimdilik birbirlerinden pek memnunlar. Ramazan 1! Varan 1! Bakalım bu ay ne güzel hatıralar biriktirecek 💓

Benim Orucum
Yazan, Selcen Yüksel Arvas
Resimleyen, Ercan Polat
Nesil Çocuk
6+

Benim Namazım
Yazan, Selcen Yüksel Arvas
Resimleyen, Afra Elif
Nesil Çocuk
7+

















2 yorum:

  1. Zaten selenin yazılarını okumak da çok keyifli. Kitaplarına ulaşma imkanım olmadı ama bu kitap tam bizim ihtiyaca hitap ediyormuş. Size de hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement