Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün

O kadar zarif çizgilere sahip ki Erin E. Stead, doğrusu daha Bekçi Amos'la hasbihal etmeden resimlemesine vurulduk biz onun. Hayvanat Bahçesi'nde çalışan ihtiyar bekçi Amos McGee, müşfik bir kalbe sahip. Hani adımını attığı toprağın hakkını gözeten, iyilikle dolu, diğergam insanlar var ya? Onlardan..
Hayatının merkezine kendini koymanı öğütleyen modern dünyaya mukabil, merkeze diğerini yerleştirenlerden o.
Her sabah işe giderken bindiği 5 numaralı otobüsle ona geri dönecek olan bir iyilik zincirinin ilk halkası .
Amos, işlerinin yoğunluğuna rağmen dostlarına ayıracak vakti her zaman buluyor. Fille satranç oynuyor, kaplumbağayla yarışıyor, penguenle sessizce oturuyor, gergedanin burnunu silmesine yardım ediyor, karanlıktan korkan baykuşa masal okuyor.
Dostlarına incelikle ve onların ihtiyaçlarını gözeterek yaklaşıyor. Susmak isteyenle susuyor, koşmak isteyenle koşuyor, yardım isteyenin yardımına yetişiyor. Peki Amos ne istiyor? 
Bir çoğumuzun aksine, çayına koyduğu şekerin hakkına dahi riayet ediyor. Nasihatlar vermenin, yargılayıp, dürtmenin, eşeleyip sonra tozlarını savurmanın peşinde değil. Bir dost iyi bir dinleyici ve destekçiden başka nedir? Bazen penguen gibi sessizce oturmak istediğinde sana eşlik eden, korktuğunda güzel şeyler olacağını müjdeleyen, hastalandığında kalbi senin için çarpan.
Amos da dostlarına ihtiyaç duyuyor bir gün. Hasta yatağından kalkmaya mecali olmadığında, her sabah 5 numaralı otobüsle yanlarına gittiği dostları dolduruyor bu defa otobüsü. 
Biri ayaklarını sıcak tutuyor, diğeri mendil uzatıyor, beriki çay getiriyor, bir digeri masal okuyor.
...
Dün gece, kalbimizde yanan kandillerin ışığında sarıldık birbirimize minik okurla.
Seni çok sevdik Amos!

Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün
Yazan, Philip C.Stead
Resimleyen, Erin E. Stead *
Yapı Kredi Yayınları
3+

*Philip C. Stead yazmış, eşi Erin E. Stead resimlemiş efendim.

























0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement