Küçük Tavsan Ne Duydu?

Sherly Webster'in yazdığı "Küçük Tavşan Ne Duydu?", eğlenceli ve manidar bir masal. Büyük tavşan ve küçük tavşan rüzgarlı havada yolculuğa çıktıklarında sözcüklerin rüzgarın sesine karışmasıyla her şey karmakarışık bir hal alıyor.
Büyük tavşanın söylediği hiçbir şey küçük tavşanın kulağına olduğu gibi ulaşamıyor ne yazık ki.
Yaramaz rüzgar öyle bir esip karıştırıyor ki sözcükleri, küçük tavşan herşeyi nedense söylenilenin tam tersi biçimde anlıyor.
..
Büyük tavşan, kücük tavşan yanında kalsın istiyordu ve, "beni yakala!"dedi. Küçük tavşan, "çamura atla!" dediğini sandı.
Buyük tavşan, "paltonun önünü ilikle" dediğinde o, "keçi geliyor, bin keçiye! dediğini sandı.
Rüzgarlı havada yolculuk etmek çok ama çok eğlenceliydi.
Bizim minik kitap kurtları bu hikayeden bir oyun devşirip rüzgarlı ya da rüzgarsız her havada söylediklerimizin tersini yapabilir doğrusu. Ancak Karagöz ve Hacivatla çoktandır tanışmış olan bizim oğlan için bu sadece küçük bir adım olurdu.

Bizim minik Karagöz kendi hayal sahnesinde annesiyle eğlene dursun, biz büyükler muhatabımızın sözcükleri rüzgara karışmadan ne kadar anlıyoruz?
Rüzgar dediysem, bir müzik, bir koku, bir başka ses veya sözcük, zihnimizdeki ve kalbimizdekilerin izi oldukça murad edilen anlamla gerçekleşen nasıl örtüşür ki?
Anlatanın söylediğine dinleyenin eklediği de öyküye dahil midir?
Öyle görünüyor ki "Küçük Tavşan Ne Duydu?" da dahil!

Bu az metinli, bol resimli hoş çocuk kitabı için göreli de olsa yaş aralığı belirlemek güç. Ama siz şunu 3+ yapın madem.

Küçük Tavşan Ne Duydu?
Sherly Webster, Tim Warnes
Artemis Çocuk
3+





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement