Kücük Bay ve Bayanlar

1971'den bu yana 17 ayrı dilde basılan ve 200 milyondan fazla insana erişen Kücük Bay ve Bayanlar serisinden bahsedeceğim bugün size.  Bu eğlenceli çocuk kitapları serisiyle, kütüphane sonrası kitabevindeki büyük koltukta tanıştık. Konfor ve müdahelesizlik kütüphaneyi aratmadı doğrusu, öyle ki gömüldüğümüz yumuşak koltukta çok sayıda kitabı okuyup inceleme fırsatımız oldu. Bunu da okuyalım anne bunu da derken, arada "Kuyruğu Zilli Tilki"yle de tanıstık. Nesin Yayınevi'nden çikan bu eğlenceli çocuk kitabını da pek sevdik dogrusu.
Keşke ikide bir de araya giren şu oyuncak reyonu olmasaydı.. "Anneee, bunu da sonra alalım mı?! Aaaa anne bu lego figürlerinden de almalıyız! Anneee ayın sonunda sen kitap al bana ben de biriktirdiğim parayla oyuncak alayım olur mu?!"

Basit çizimleri ve eğlenceli hikayeleriyle çok popüler olan "Mr. Men, Little Miss" serisine çocukluğunuzdan aşina olabilirsiniz.
Değilseniz, çocukları bahane edip okumak içim tam sırası!
Britanyalı karikatürist ve yazar Roger Hargreaves'in yazıp resimlediği seriden Bay Pasaklı'yı takdim ediyorum. Bu birkaç gündür elimizden düşmeyen Bay Pasaklı, bir çocuk kitabı olmasının yanında oglumun pasaklı yeni arkadaşı gibi. Zira hemen herkese kitabını gösterip, "Bay Pasaklı'yla tanıştın mı? Çok eğlenceli!"diyor.

Yine bir iki gündür yerli muppet show tadındaki Türkiye'nin ilk kukla filmi Rimolar ve Zimolar'ı anlatıyor herkese! Bol kahkahayla başa sara sara izlediğimiz film yerli ağız ve şakalarla birlikte, aşkımlı sevgilimli "Dünyayı aşk kurtaracak"vurgulu bir konuya sahip. Bu aşk vurgusundan rahatsız olmayacaksanız muhakkak izleyin derim.
Üstüne de nostaljiyi perçinleyip Küçük Bay ve Bayanlar serisinden devam edersiniz belki bizim gibi ;)
Ha unutmadan, seriye internetten çok daha makul fiyatlara ulaşma imkanı var.

Bay Pasaklı
Yazan ve Resimleyen, Roger Hardgreaves
Doğan Egmont
4+

*Yayınevi 4+ dese de serinin çoğu daha erken okunabilir diye düşünüyorum.















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement