Benim Minik Kırmızı Balıgım

Usta çizer ve çocuk kitabı yazarı Ferit Avcı'yı, bazılarınız "Kırmızı Fil'i Gördünüz mü?"isimli çocuk kitabıyla tanır. Çocuk dergilerinde çizer ve yönetici olarak çalışan ve daha önce de Kültür Bakanlığı'nın Çocuk Kitapları yarısmasında birincilik kazanan yazarın elimizdeki kitabı "Benim Minik Kırmızı Balığım" da Tudem Edebiyat Ödülleri mansiyon ödülü almış.
Ama bize soracak olursanız biraz daha fazlasını hakediyor yine.
Küçük kırmızı, mavi, sarı, pembe, yeşil balıklarımızın büyüyüp akvaryumlarına sığmayacak hale geldiklerinde okyanusa açılacakları o güne dair naif bir masal bu. Yusuf, Ahmet, Azra, Barış, Nisa, Semih, Kayra hakkında bir masal. Yuvadan uçacak tüm kuşların, kedilerin, aslanların, baykuşların masalı.
Büyüdükçe kabına sığmayıp taşan, kaptan kaba, kılıftan kılıfa aktarıp nihayet günü geldiğinde büyüdüklerini kabul etmek zorunda kaldığımız çocuklarımızın.
Böyle söylüyorum diye sanmayın ki hüzünlü!
Zarif ve doğal üslubuyla bu az metinli bol resimli masal, mini minnacıklara da bir gün büyüyüp uzaklara gitmek isteyeceklerini anlatıyor.
Hem de usul usul, parmağıyla işaret etmeden :)
Oysa ki ne çok seviyorlar değil mi anne karnındaki küçük okyanustan dünyaya açılan bu yolculuklarında uğradıkları "anne baba durağı"nı.
Okyanusla başlıyor yolculukları ve nihayet başka bir okyanusla sürüyor.
Ve ne çok seviyoruz onları sevgimizle sarmalayıp korumayı, kanatlarımızın altına alıp ısıtırken ısınmayı.
Dünyanın tüm kötülüklerinden bir istasyon kadar daha muhafaza edebilmeyi!
Hüzün barındırmasa da bu masal, hüzün dolu dimağdan esen kelime kırıntıları satır aralarını doldurmak için mücadele ediyor kalemimle.
Dualar dökülüyor önüne, bend oluyor.
Rabbim yeryüzünün tüm mazlumlarını, en çok da çocukları tüm kötülüklerden muhafaza etsin. Amin

Benim Minik Kırmızı Balığım
Ferit Avcı
Tudem
2+







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement