Küçük Ayının Uzun Yolculugu

Çocuk kitabı alanında yapıtlar vermiş az sayıda ve değerli yazardan biri Yalvaç Ural. Ben değil ama eşim küçükken çıkardığı çocuk dergileriyle ve dergi ve gazetelerin eklerinde çocuklara gönderdiği sıradışı oyuncaklarla tanımış onu.

Bir grup adam var böyle, bir grup da kadın.. Süper kahraman gibi onlar! Yakından tanıyormuş gibi hissetiğimiz, hayatımıza sihirli dokunuşlarıyla kendilerinin bile bilemeyeceği ve öngöremeyeceği izler bırakan. Aileden biri haline gelen..
Kendi çocukluğumdaki karşılığından emin olmasam da oğlumun ve babasının çocukluğundaki karşılığını biliyorum  bu güzel adamın.

Yetişkin kafasıyla değil, çocuk kafasıyla anlaşılır hale gelecek bir yürek insanı.. Çocukları öykülerle, bilmece ve mizahla tanıştırmayı, onların dünyalarında yeni yollar açmayı dert edinmiş bir adam.
Feridun Oral'la birlikte yayına hazırladığı ve çok sayıda dilde ve hatta Türkçe'den önce basılan "Korkuluğun Kalbi" ni bir türlü okuyamamış olsak da "Küçük Ayının Uzun Yolculuğu" elimizden düşmez oldu.
İçimiz kıpır kıpır Bal Avcısı Küçük Piti'yle sohbet ettik sonraki günlerde. Bu ikincisine itirazları oldu minik okurun ancak o diğer bir yazının konusu olsun :)

Yalvaç Ural'la henüz tanışmadıysanız, illa ki tanışın istedim heyecanla yazarken.
Tanışma yolu ise size kalmış.

"Küçük Ayının Uzun Yolculuğu", Feridun Oral'ın harika resimlemesiyle, az metinli bol resimli sıcacık bir ilk okuma kitabı.
Anne öğüdü kulağında ilk annesiz yolculukta tepelerden yuvarlanıp, kelebekleri kovalıyor, bulut yakalayıp üstüne binmeyi hayal ediyor küçük ayı. Öyle sevimli ve yaramaz ki o!

Küçük Ayının Uzun Yolculuğu
Yalvaç Ural
Yapı Kredi Yayınları

2+











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement