Oburcuk, Keskin Dis

"Sevgili Battaniyem"masallarından biri Oburcuk, Keskin Diş.
Hamster ya da fare, bana fark etmez! Öyle çok maceram oldu ki onlarla masallardaki sevimli varlıklarına yeni yeni alışır oldum. 
Tanıstığım en sevimli fare Hızlı Gonzales'ti. Yooo, çizgi filmdeki değil, capcanlısı, gerceği!
Bu kerata bizim ilk evimizde, eşimle bilgisayar başındayken banyodaki havalandırma kapağından misafir olmuştu evimize.
Nasıl güçlü iteklediyse kapağı, banyodan gelen sesle zıplamıştım! Bu arada bilgisayar başındaki yerinde hiç istifini bozmadan "kedidir kedi"diyen muhterem eşimin aksine banyoda, elimde süpürge yabancı varlık arayışındaydım. Hikayenin bundan sonrasını merak edenlerle özel olarak paylaşabilirim ;) 
İkinci Gonzales vakası ise dev gibi kitaplığı, altındaki fareyi bulabilmek için, üzerindeki kitaplarla çekmekten ötürü uzun bir ahşap çatlağıyla hatırasını bırakmıştı.
Tüm bunların Oburcuk, Keskin Diş'le hiç ama hiç ilgisi yok. Obur olmakla beraber çok efendi, aklı başında, üstelik felaket sevimli bir fare o!
Masalı olduğu kadar, resimlemesini de çok sevdik biz.
Yaban çiçekleri hakkında bir kahramanlık masalı Oburcuk'inki.
Yaban Çiçeği Diyarı'ndaki herkes bayılıyor yaban çiçeklerine. Sabah, öğlen, ikindi ve akşam yaban çiçeği yiyen minik farelerin mutlu "hatır, hutur, diş diş" sesleri tüm gün boyunca havada uçuşuyor.  Ta ki soyları tükenip tek bir tanesinin bile internetten KORKUNÇ fiyatlara satın alındığı o günler gelene dek..
Ama bir gün Oburcuk, Keskin Diş soyu tükenen yaban çiçeği yapraklarından belki de sonuncusuyla karşılaştığında aklına gelen harika fikirle ve biraz araştırmayla yaban çiçekleri yetiştirmeye  başlıyor.
Tüketim çılgını büyüklerin kulağına da fısıldıyor minik fare: "Üretin! Saygıyla ve sevgiyle!"

Oburcuk, Keskin Diş - Yaban Çiçekleri Hakkında Bir Kahramanlık Masalı
Charlotte Middleton
Artemis Çocuk
2+


İç sayfalardan fotograflar ilave olacak ;)













1 yorum:

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement