Ben Böyle Doğmuşum

Ernesto kurtlardan hiç mi hiç korkmayan bir küçük tavşan, Filippo ise herşeyden ama herşeyden korkan, geceleri gök gürlediğinde yatağının altına saklanan bir minik kurt. Ve hikayemiz onları değiştirmeye çalışan ailelerinin başından geçenlerden ibaret.

Az metinli, çok resimli, yalayıp yutmalık bir güzel çocuk kitabı daha "Ben Böyle Doğmuşum". Minik okur bir sayfada Ernesto'nun evine, diğerinde Filippo'nun evine konuk oluyor ve ailelerinin onları değiştirmek için yaptığı planları görüyor. Bazen kahkahalarla bazen de şaşkınlıkla izliyor, ama her durumda pek hoşuna gidiyor.

Baba tavşan bir kocaman kurt kostümü giyip kandırararak minik tavşanı korkutmaya çalışıyor..Baba kurt ise bir tavşan kostümü giyerek minik kurdu gördüğünde korkmuş taklidi yapıyor. Kandırmak dediysek korumak, korkutmak dediysek gücünü sınamak, taklid dediysek göstermek. Çünkü biz yetişkinler öyle yaparız. Korumak (!?) için olur olmadık şeyler dener, var oldukları kişiyi reddeder, onları fanuslara koyar, çevrelerine duvarlar öreriz. Ne yapalım işte, biz de böyle dogmuşuz! 😁

Değişiyorlar mı dersiniz minikler?
Nasılsa cevabı biliyorsunuz.

Ben Böyle Doğmuşum
Simone Frasca ( Floransa'lı ressam ve çocuk kitabı yazarı)
Boyut Yayin Grubu
32 sayfa, Karton Kapak
5+ (subjektif)




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement