Ayı Yavrusunun Uykusu Nereye Kaçtı?

Yönetmen ve senarist Z.Suna Dölek'in yayınlanan ilk kitabı "Ayı Yavrusunun Uykusu Nereye Kaçtı" korkunçlu morkunçlu, aksiyonlu bir uyku öncesi kitabı. Şimdi demeyin ki korkunçlu uyku öncesi kitabı mı olur? Bal gibi olur işte!
Ayı yavrusu, kaçıp giden uykusunun yastığının altına bıraktığı veda mektubunun peşinden, karda kışta bir maceraya koyuluyor.
Aaah, ahh! Hep o anne ayının korkunç masalları yüzünden ! Uzun kar sahnesi tasvirlerinin ardından anne ayının masalına katılıyor okur. Ve sıcak evin buğulu camları dışındaki dondurucu soğukta "...korkunç hayvanların ürpertici çığlıkları.." nı duyuyor.
Sonra devam ediyor anlatmaya anne ayı; dondurucu soğuğun ürpertisini, acımasız pençeleri, kanlı dişleri!  Hımm..burada korkunun dozu biraz fazla yükseliyor tabii.
Uykusunun başına bir iş gelmesinden, bir daha hiç ama hiç dönmemesinden korkan ayıcık uykusunu aramaya başlıyor usulca sıcak evinden çıkarak. Bir tavşanı korkutup, bir tilkinin iştahından kurtulan ayıcık otuz dokuz mini minnacık köpeğin çektigi kızaktaki kötü kalpli adamla karşılaşıyor. Kimsecikler uykusunu görmedigi gibi onu onemsemiyorlar bile. Ardından aynı kendisi gibi uykusunu kaybeden aslan yürekli aslan yavrusuyla tanışıyor ayıcık. Yolculuklarına yeni maceralar ekleyerek ve çoğalarak Tatlı Rüyalar Sirki'ni aramaya koyuluyor minikler.

Bundan sonrasında bu edebi şölene kücükler için biraz daha felsefe ve bolca macera ekleniyor.Başkalarının uykularını uyuyan kötü adamla tanışmalarından bahsetmemeliyim çünkü o da bunu bilmenizi istemezdi  ;)

Kitapta en sevdiğim bölüm minik ayı yavrusunun : "Bu adam, söylendiği kadar kötü bir adam değil bence. Çok kötü bir adam görmüştüm. Tam otuz dokuz tane minicik köpeğe eziyet ediyordu. Ama hiç ağlamıyordu. Tersine ' hi hi hi' diye gülüyordu. Ayrıca uyumakta da hiç zorlanmıyordu. Kızağının üstünde horul horul horluyordu." dediği kısım oldu.

Ayı Yavrusunun Uykusu Nereye Kaçtı?
Z. Suna Dölek/ Resimleyen, Sedat Girgin
Tudem
7+




1 yorum:

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement