Kimin Okulu Açıldı? Çocukların mı, Ebeveynlerin mi?

Gece o uyurken nöbette, Okul önünde nöbette, hastalandığında nöbette..her daim nöbetçi annelerin okul günleri hayırlı uğurlu olsun  Dün yine kestik biz de anaokulu kurdelesini, hadi bakalım!
Bugün bolca öğretmen, okul, değişen ikamet yerleri, çocukların sağlık sorunları, okul servisi, kantinde hala satılan ambalajlı ürünler, rekabet, eğitim kalitesi falan konuştu veliler..
Ama bir kişi de söylemedi kantin masasında çayını yudumlarken.. acaba çocuğum mutlu mu? Acaba bu okul çocuğuma layık mı? Layık mı, evet! Bu sistem onu tek tip yapmak, farklılıklarını törpülemek, yontup kalıba koymak için mi var, yoksa merakını destekleyip, fırsatlar tanımak için mi? Başarılı mı olsun, mutlu mu? Başarılı olmayı mutlu olmak için istemiyorsak, biz ebeveynlerin egoları öyle söylediğinden istiyor olabilir miyiz? Nihayetinde hayatımızın gayesi mutlu ve inandığı gibi yaşayan bireyler yetiştirmek değil mi?
Değil işte..Ah!..O paydada toplanan ne az..Neyse ki karşılıklı çayımızı yudumlarken gözlerimizle de ortak paydada buluştuğumuz bir yoldaşımız vardı bugün.
Geçen bir yerde (hatırlayamadığım) okuduğum duaya aminle:
Okulların çocukları değil, çocukların okulları seçeceği günlere!


Geçen yıl Anaokulu zamanından..


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement