Çocuklarla Oyun İçin 28 Uyak Kartı!

Uyak Kartı, Kafiye Kartı, Rhyming Cards..Ne isterseniz öyle ;) Son günlerde aklımda oğlumla oynayabileceğimiz keyifli oyunlar için, takip ettiğim sitelerden çıktı almak vardı.
Ancak çıktısını almak için bakındığımda kafiye kartları bulamadım ve şaşırdım. Bizde nedense çocukların rakamları öğrenmesi, hesap yapması gibi şeyler dil gelişiminden daha çok önemseniyor gibi. Zaten hali hazırda okuma oranı ve günlük kelime kullanımı olarak en alt seviyelerdeyken bunun önenmsenmiyor olmasına şaşırmamalı.

Oysa ki resim yapmak, etkili hitabet, yazmak, sanatın herhangi bir dalında bir eser ortaya koymak iletişim sanatında çok kıymetli bir yerde. Bir insan kendini ifade edeceği araçlardan mahrum bırakılmamalı.

Yabancı kaynaklarda tahmin edeceğiniz üzere bolca' rhyming card' var. Ücretsiz bir sürü kaynak.
Ancak Türkçe kaynak çok sınırlıydı.Çok kıskandım tabii bu durumu.. :)  Bulduğum bir kutu oyununun da baskısının tükenmek üzere olduğunu görünce kolları sıvadım.  (Aman biri tam da şimdi yahu şurada vardı bunun yapılmışı demesin, düşüp bayılırım :)

Oğlumla keyifli ve faydalı zaman geçirmenin bir parçası olacak bu aile boyu eğlence için öncelikle basit ve kafiyeli kelimeler düşündüm. Tabii her kart için olabildiğince somut ve anlaşılabilir kelimeler gerektiği gibi kafiyelendiği kelime de somut olmalıydı. Serde tezcanlılık da varken böyle kelimeler bulmak pek zormuş azizim :D

Böylece olası eksik ve kusurlar için bahanelerimi de sıraladıktan sonraaa gelelim oyuna!

Her karttaki sözcüğün kafiyelisi bir başka kartta var. Kafiyeleri bilmeleri için sözcüklerin yazılı olması gerekmiyor elbette yani okul öncesi çocukları için de gayet münasip bir oyun. Öncelikle sözcüklerle resimleri ilişkilendirmek için kartlarda neler olduğu birlikte okunup kafiye hakkında kısa bir bilgi verilebilir.

Bu birbiriyle ahenk içindeki sözcükleri bulmaya gelince..Bu kısım çocuğunuzun mizacına ve sizin hayal gücünüze kalmış ;)

Dosyayı indirmek için aşağıdaki resmi ya da burayı tıklayın.









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement