Çocuk Kütüphanesi Gezisi Notları


Bugün Ümraniye Ahmet Süheyl Ünver Halk Kütüphanesi'ndeydik.
Üç anne ve ikisi 4, biri 5 yaşında üç çocukla Haldun Alagaş Spor Salonu içindeki kütüphaneye giderken beklentilerimiz son derece sınırlıydı. Hep söylerim zaten kendime beklentini düşük tut, bırak birşeyler seni saşırtsın diye. Sürpriz seven bencileyin bu sefer de öyle yapmıştı ve karşılaştığı manzaradan çok memnun kaldı.
Kütüphanenin bulunduğu alt kata indiğimizde ilk puan karşılamadan geldi! Adımını atmakta kararsız minik arkadaşlarımızdan biri hediyeyle ve güler yüzle içeri davet edildi. Hemen sonra, kütüphanenin çocuklar için özel  bir bölümü olduğunu ögrendik.








Sevinçle o bölüme doğru giderken sağda kayıt işlemleriyle görevli güler yüzlü kütüphane calışanıyla selamlaştık. Hemen kimlikler çıktı er meydanına, fotoğrafları çıkarırken webcam olduğu bilgisini verdi kütüphaneci. Anlayacağınız fotoğrafa bile gerek yokmuş meğer! Kimliğinizle birlikte hemen koşun bence, koşun koşun, çok ciddiyim. Çünkü dadanmaya karar verdim ben bu harika çocuk kitapları arşivine.  Sonra bu nobetçi anneden şikayetçi olmayin, neme lazım :) Ha bir de çocuğunuzun kimliğiyle üye olmak, kendi kimliğinizle üyeliğinizde alabileceğiniz artı beş kitap için stratejik önemde olabilir.
İlk günün ganimetleri, hep elimize geçip de bir türlü okuyamadığımız, hiç görmeyip o anda tanıştığımız ve yazarıyla tanışıklıktan sebep fena halde merak duyduklarımızdan mürekkep beş adet güzel kitap oldu. :)


Takipçilerimizden sevgili arkadaşım Hilal, usul usul ancak heyecanlı okumalar yaparken :)






























Değnek Adam, Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı, Kirpi ile Kestane, Borulardaki Ayı ve aslında kendisinden önce tablet uygulaması Pettson's İnventions ile tanıştığımız İsveç'li yazar ve illüstrator Sven Nordqvis'in Tilki Avı ! Bu sonuncusu Hazine Sandığı'nın en nadide parçası oldu bizim için! Aaaa! "Anne invenşıns amcanın kitabııı! "nidalarının her seferinde tazelenmesiyle birkaç kere okundu bu akşam.
Yani tam da bu kitapları bulabileceğiniz bir adres, tabii ayın sonunda :)
Tam 30 gün süreyle okuyabileceğimiz yeni beş kitap! Daha ne olsun! Laa lalla lallallaa lalalla lallallaaa!
Şirinler jenerik müziği iç seste akmaya devam ederken..evet, nerede kalmıştım?
Şurada!
Kütüphanede hoşça geçirdiğimiz yarım saatin ardından kitap okunurken yüksek ses ve efektlere alışkın minik kitap kurtlarından ikisi durumu protesto etmek için yerdeki yapboz halıyı sökmenin iyi bir fikir olacağına karar verdi. Neyseki bir süre sonra bunu yapmaktan vazgeçtiler ancak söylediklerimiz tesir ettiğinden değil tabii, Garfield'in sevgili arkadaşı Odie gibi okuma odasında kosarak daireler çizmenin daha eğlenceli olacağına karar vermişlerdi maalesef :)
Çok geçmeden ilk ve son uyarımızı aldık nazik kütüphane görevlisinden. Mesele içerde çalışmakta olan evin büyük çocuklarının küçük kardeşlerinin gürültüsünden rahatsız olmalarından ibaretti.
Hep birlikte, seçip bir kısmını da okuduğumuz kitaplarımızı ödünç alma bölümüne götürdük, kayıtları alındı ve ayrıldık. Dışarı çıktığımızda aramızdan erken ayrılan minik kitap kurtlarımızdan birini annesiyle masa tenisi oynarken bulduk.
Tam onlara katılmıştık ki kütüphane görevlisi elinde üç küçük hediyeyle daha çıkageldi!  :) bkz.altta biryerdeki resim.

Neden sonra minikler acıkınca üst kattaki mini kafeteryaya çıkmayı akıl ettik. Çok şeye az ücret ödemenin keyfiyle çaylarımızı yudumlarken, gece gece hazırladığım börekleri de masaya yayıverdik. Evet, evet yaptık. Dedim ya küçük kardeş, büyük kardeş, aile.. artık nasıl rahatsak :)

Kütüphaneler Müdürlüğü'ne nacizane önerilerimiz;

1. Çocuk Bölümleri ses yalıtımlı yapılsın, verelim coşkuyu!
2. Yakalara birer rozet fena olmazdı.
3. İyice yüzsüzlüğe vurarak, popüler masal kahramanlarıyla bezeli kütüphane kimlik kartları çocuklar için harika bir hediye olurdu doğrusu.
Eeee..hediye fikri sizindi, şikayet etmeyin bence :))

Dipteki mahçup edalı not:
Kütüphane buluşması için haberdar edilmeyi bekleyen sevgili facebook ve instagram takipcilerimiz (onlar kendilerini bilirler) ne olur kusura bakmayın. Neyle karşılaşacağımızı bilemediğimden önce keşif yaparak "Çocuk Kitabı Okuyan Büyükler" zirvesi için uygun noktayı belirlememiz gerektiğini düşündüm. Ama olur da o bilinmeze birlikte yelken açasınız varsa olabileceklerden sorumlu değilim :)



Hediye gemi kumbaracıklar günün sonunda her türlü oyun için çok amaçlı bir multi-oyuncağa dönüştü. :) Fotoğraftaki çantaya gelince, arkadaki oyuncak karmaşasını kamufle etmek amacıyla orada kendisi.
































0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement