Uyku Canavarı

Bir türlü uyuyamayan Peter ve yatagının altinda gizlenmis halde Peter'in uykuyla mucadelesini izleyen "Uyku Canavari" nın sıcacık öyküsü.. Uyku canavari, Peter'in neden bir türlü uyuyamadığını merak eder ve ona yardım etmeye karar verir. Ancak tüm yolları denedikten sonra tüylü ve pembe koca gövdesiyle yerde uyuyan uyku canavarının ta kendisidir . :))) Size de tanıdık geldi mi bu son?

Çocuk kitaplarında yaş kriteri belirtmeyi, onların zevk ve beğenilerini hafife almak olarak değerlendirdiğimden bunu yaparken sıkıntıya giriyorum.

Dikkat sürelerinin kısa olması, soyut düşünme yetenelerinin henüz gelişmemiş olması gibi sebeplerle bir yandan da bu kıstaslara mecbur hissediyorum tabii.. Bu durumda anahtar ifadeler, metin-resimleme oranı, ahlaki ikilem önermesi içeren eserler, soyut yaratıklar ve inanç göndermeleri oluyor.

Uyku Canavarı tamamen subjektif olarak "metninde sıkıntı olmayan çocuk kitapları" kategorisinde değerlendirdiğim çok keyifli bir kitap. Eğer soyut kavramlarla tanışmadıysa uygun olmayabilir, çünkü korkulacak şeylere dair erken bir önerme içerdiğinden (teşbihte hata olmasın ) "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürebilir." :)

Dolayısıyla 3 yaş ve sonrası için bol resimli, ortalama metinli, harika illustrasyonlu ve çok keyifli bir öykü!

Ah bir de siyah üzerine siyah fontla yazılan yazının sebep olduğu okunma güçlüğünü baskıdan önce biri farketseydi ne iyi olurdu. :)






0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement