Köprüyü Geçerken, Kırmızı Elma

Yine iki güzel kitap. 
Güzel illüstrasyonlar..
Feridun Oral kitaplarındaki yalın ve büyüleyici masal atmosferiyle tanışıklığınız varsa Kırmızı Elma da sizi yanıltmayacak.
Feridun Oral' la kurabiyem daha çok küçükken birdolapkitap sayesinde tanışmıştık ve okur yazar bir anne olarak daha önce tanışmamış olmaktan dolayı çokça üzülmüştüm. Bence kayıp zamanların telafisi mümkün!

Çözüm önermesi içeren, dostluk ve yardımlaşmayı; paylaşmayı ve sevgiyi çoğaltan sıcacık bir kış günü hikayesi "Kırmızı Elma"..

Minik okuyucudan sevgili tavşana bir itiraz ve bir tavsiye:
-Tavşanlar elma sever mi? Bence sevmez, cünkü havuç severler!
"havuç toprakta yetişiyor ve kar üzerini kapattığı için tavşan havuçları görmemiş olmalı"  acıklamasıyla gelen öneri;
- Öyleyse karı eşeleyip kaldırırsa havuçları bulabilir benceee!
bu sohbet böylece sürer gider ve bu güzeL sohbeti bize armağan eden yazara teşekkür ederek bir de masala yeni sonlar yazılır.

"Köprüyü Geçerken", bir köprüde karşılaşan iki inatçı keçinin masalı..Ancak, önemli bir farkla; bu sefer köprüde karşılaşanlar dev ve en az onun kadar devasa ayı. Köprüyü geçebilmek için buldukları çözüm, iki inatçı ve kızgın kahramanı neşelendirebilir mi dersiniz? Ya da dev ve ayının dostluğundan nasıl masallar doğardı? 

4, 5 yaşında ve fazlaca okuduğu için küçük öyküleri hızlı tüketen oğlum her iki kitabı da çok sevse de, okuma arzusu onlardan yana olmuyor. Bu da demektir ki tamamen subjektif olarak bu kitap 2,5-4 yaş arası için daha uygun olabilir diye düşünüyorum. Resimlemenin kahverengi tonlarında olması ve iki karakterin de kızgın ve sevimsiz halleri tüm uyuma rağmen fazla hassas minikleri rahatsız edebilir. Çok fazla duygu yüklediğimiz geleneksel yapımız düşünülürse öyküleri Rus sinemasının imgesel ve soğuk atmosferine benzetecekleri de tahmin ediyorum. Ama yalın ve abartıdan uzak bu üslubu, resimlemeyi ve törensel olmayan sonu ben çok sevdim. En çok da.. hmm bu kısmı söylemişim :)







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement